cluc24

duminică, 5 aprilie 2015

O ţinută care să te scoată în evidenţă



Agitaţia de zi cu zi, devine tot mai apăsătoare. Cu cât mă culc mai devreme, cu atât mai greu mă trezesc dimineaţa. După această constatare, m-am hotărât să adorm cât mai târziu… Nu a fost greu, seara, dar dimineaţa, parcă a venit mult prea repede! Aşa că şi în acest caz, am alergat după maşina firmei pentru a ajunge la timp, la servici.
Săptămâna trecută, am avut o zi obositoare. Am avut şi vizite, mi-am pregătit hainele de primăvară şi timpul a zburat. Dimineaţa, agitat, îmi fac treburile uzuale, privind mereu, insistent, spre ceas. Îmi savurez, în stil grăbit, ca de obicei , cafeaua, privind afară.
Aproape că-mi sare inima din loc. Afară totul este alb.
Mă mai uit o dată, după ce mă frec la ochi. Ieri a fost vară, azi este iarnă! Tresar, gândindu-mă că trebuie să-mi iau haine mai groase, vârsându-mi cafeaua pe cămaşă, pe jos…pe masă.
Mă apuc repede să şterg masa şi podeaua, ca nu cumva, soţia mea să apară, să mă privească cu ochii cât cepele şi să caute făcăleţul cu care mă tot ameninţa! Nu ştiu dacă avem făcăleţ, dar mai bine să nu fie nevoie…să aflu!
Repede mă duc să-mi schimb cămaşa, dar surpriză! Am numai tricouri şi cămăşi cu mânecă scurtă! Iau repede un tricou şi fug spre ieşire.
Cobor scările în viteză, privind în zare cum trec autobuzele….chiar şi al meu! Un taxi este mereu util, dacă apare şi acela în timp scurt….depinde de câţi întârziaţi , ca mine, sunt în oraş!
Seara când revin acasă, îmi pregătesc câte un rând de haine pentru iarnă, unul pentru primăvară. Liniştit, îmi văd de ale mele.
Dimineaţa reapare, surâzătoare… pentru ea, agitată pentru mine! Uitasem să programez telefonul mobil, ca să mă trezească mai devreme, pentru a mă bărbieri.
 Repede trec la treburile obişnuite, mă uit pe geam, îmi aleg ţinuta perfectă şi alerg pe scări spre maşină. Ajung la semafor, este roşu….doar pentru mine, pentru autobuzul care pleacă şi mă lasă acolo…nu era!
Îmi dau seama, că trebuie să port o ţinută, care să mă scoată în evidenţă, ca să mă vadă şoferul şi să mă astepte, ca pe o vedetă! Măcar uneori…
Seara, îmi fac timp şi caut pe internet produse care să mi se potrivească. După căutări minuţioase, găsesc ceva ideal la Jingle . Studiez pe site,  după categorie, culoare, brand şi mă decid!
  Mă uit de două ori şi comand o dată. Abia astept să vină produsul! Apoi mă grăbesc să mă odihnesc, după ce mai fac treburi prin casă, sub privirile înţelegătoare ale soţiei.
Timpul trece…Zilele se scurg….şi încă o dimineaţă îşi face apariţia!
Mă ridic alene din pat, îmi fac pregătirile obişnuite, savurez cafeaua şi o pornesc grăbit spre staţie. Semaforul este roşu. Autobuzul este în staţie, vrea să plece dar se răzgândeşte, până ajung şi eu , la el. Sunt fericit şi relaxat….
Ce s-a întâmplat între timp? Mi-am cumpărat o geacă verde  perfectă pentru orice ocazie.



Îmi aduc aminte, că o dată, chiar şi stâlpul ce apăruse în faţa uşii de la autobuz, s-a speriat de geacă, ferindu-se să nu-l lovesc!
Este clar, culoarea verde, după cea albastră, este una dintre favoritele mele.
De atunci şi până acum, am prins mereu autobuzul….sau el pe mine!

4 comentarii: