cluc24

marți, 23 iunie 2015

Anunţul care învinge birocraţia



Așa cum am povestit mai înainte, pierzându-mi portofelul cu toate cardurile și actele, pregătindu-mă de concediu, m-am gândit să nu amân din nou, vânzarea unei locuințe. Dacă reuşeam cu vânzarea , vacanţa devenea mai mult decât una perfectă!
Primul drum a fost către a agenție imobiliară. Acolo m-a întâmpinat o domnișoară elegantă și sobră care-și etala din plin, toate calitățile. Mă refer la cele fizice, pentru că cele profesionale, le obținea apelând telefonic la un ajutor!
După mai multe întrebări, unele cu răspunsuri mai concise, altele cu ezitări, iar altele pierdute în peisaj, am aflat că firma de imobiliare se ocupă de vânzări, apelând la anunturi în ziare.
După această discuție, am mulțumit domnișoarei pentru atenția acordată, spunând că mă voi gândi.
Revenit acasă, am început să mă ocup eu de problemă, ca un adevărat agent mobiliar. De ce să achit comisioane când pot rezolva singur ceea ce vreau?
Ca de obicei, conform unui principiu mereu valabil,  când te apuci de o treabă, mereu esti întrerupt, mă trezesc cu un prieten pe la mine. Acesta mă invită să mergem la un restaurant pentru a face cinste. Bucuros din cale afară, o pornesc cu acesta spre destinația decisă de el.
Acolo au mai venit în timp și alte cunoștințe, iar discuția și petrecerea s-a întins până în miez de noapte.Aproape de sfârșit, aflăm că prietenul meu, sărbătorea atât un anumit număr de ani de la căsătorie cât și vânzarea unei locuințâe moștenite de la socrii. Deodată îmi pică o idee, un gând și-l întreb cum a rezolvat problema. Acesta îmi comunică că totul a fost simplu, printr-o simplă căutare după preturi anunturi ziare  a găsit atât un preţ bun pentru anunţ cât şi cumpărători serioşi.
 
Revenit în propria locaţie, m-am apucat să caut oferte de anunţuri imobiliare  şi am găsit uşor ceea ce-mi trebuia. Acel pret pentru anunt in evenimentul  era mai mult decât ideal pentru ceea ce aveam eu nevoie. Doar şi tranzacţia care urma să o fac, era un eveniment!
Câteodată, când ai nevoie de idei, soarta vine în sprijinul tău!
Astfel, pe lângă recuperarea portofelului, am reușit să vând și locuința, pe care o tot amânasem din cauza birocrației care mă obosise, doar gândindu-mă la ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu