cluc24

vineri, 17 iulie 2015

Pătrățel derutat



Soarele insistă să-și trimită razele asupra celor care nu se lasă cu una-două de rezolvarea problemelor.
Lângă bloc, Pătrățel stă liniștit pe o bancă. Întâi s-a uitat spre balconul vecinei, octogenara care tot mergea în vizită ori la sora lui, ori ocupa locul pe bancă, apoi prive;te spre fereastra vecinei Gogo;ar. Totul pare ]n regul[.
Își pune ochelarii de soare și privește relaxat în jur. Singurul gest care-l făcea, era acela de a mișca capul sus-jos, pentru a saluta vecinii.
La un moment, apare vecina de la etajul patru. Pătrățel devine mai atent, aceasta fiind o persoană care-i atrăgea mereu privirile. O salută scurt, așteptând să-și miște privirea ascunsă de ochelari, în direcția unde se va deplasa. Vecina după ce salută zâmbitoare se asează pe bancă lângă Pătrățel, care devine neliniștit.
-          Ce mai faceți domnul Pătrățel?
-          Bine...da...mă uitam....mă odihneam!
-          Da. Este plăcut afară, la umbră.
-          Da...da.
-          Vă plac ochelarii de soare?
-          Dar nu aveți... – zice Pătrățel, scoțind ochelarii și holbându-se la partenera de discuții.
-          Ai dvs.!
-          A...da...Sunt de la SOLE .
-          Știu.
-          Da? Cum așa!
-          SoleShop.ro îți aduce comisioane de până 10% la produsele din categoriile parfumuri, accesorii fashion, cosmetice, genți, ochelari de soare și de 3% pentru articolele listate în gama Tech (smart watches, căști, brățări fitness).
-          Da...Se vede că ați cumpărat de la ei!
-          Eu câștig bani promovând SOLE in Profishare .
-          Adică?
-          Postez reclame pentru Sole, pe diferite site-uri, de socializare, sau nu ... și cei care cumpără, îmi mulțumesc... aducându-mi și profit.
-          Chiar?
-          Da. Și este un brand bun. Portofoliul SOLE include peste 3.000 de produse 100% originale provenite de la peste 200 de dintre cei mai cunoscuți designeri de modă și parfumieri. Parfumul pe care l-ai achiziționat, este unul perfect.
-          Da? Nu știam că...prin dvs....am reușit , să găsesc ceea ce-mi trebuia.
-          Chiar v-am răspuns pe internet la mesaj și v-am recomandat ceea ce era ideal pentru Gogoșar.
-          Da..da...pentru ea este...surpriză....
-          Intuiesc. O să se bucure.
-          Da...da...
-          Când mai aveți nevoie de ajutor, vă ajut...Apropo, parfumul pe care l-ați ales pentru dvs., se potrivește perfect.
-          Mulțumesc. O să apelez...
-          Bine. Vă las, că văd că se uită vecina mai ciudat la noi! O zi bună.
-          Mulțumesc.
Frumoasa domnișoară își aranjează părul și se ridică pornind spre intrarea din bloc, urmărită de privirile lui Pătrățel, care-și pune ochelarii de soare, uitându-se apoi spre bloc, unde, pe balcon, Gogoșar se uita la el, făcându-se că scutură o față de masă.
-          Ce surpriză o să ai , Gogoșar! Un parfum de nota zece, ca şi tine! Profishare... hm... ia să încerc şi eu, nu se ştie de unde sare... iepurele.. parfumul!

2 comentarii: