cluc24

joi, 15 octombrie 2015

Interviul de acasă cu StartJobs



Piața locurilor de muncă este în continuă mișcare, ceea ce duce la o implicare masivă și activă a participanților.
Datorită agitației și a vieții trepidante, evenimentele îi coplesesc pe oameni și uneori pierd noțiunea timpului. Multe oportunități se pierd din cauza lipsei de organizare.
Nu este suficient să se trimită CV-ul la agenția de recrutare sau angajator, pentru a fi și angajat pentru job-ul solicitat. Greul care apare în momentul interviului poate fi unul, doar de moment dacă candidatul este pregătit psihic pentru această etapă.
Ce se întâmplă dacă un candidat este solicitat la două sau mai multe interviuri în perioade apropiate? Dacă găseste ceea ce-i place în altă  localitate dar se teme sau nu poate să investească bani și timp într-o deplasare în zona respectivă? Dacă este în provincie și descoperi job-ul ideal în capitală? Oferta de locuri de munca Bucuresti  este mai ampla și mai consistentă ca în alte regiuni.
Compania de recrutare StartJobs are soluția perfectă: Video Interviuri Live. 

Era normală apariția acestui tip de interviu, doar suntem în era internetului, a continuei dezvoltări tehnologice  și trebuie folosită fiecare oportunitate.
Candidatul  poate participa  de acasă la interviurile de angajare. Astfel se evită stresul legat de deplasare, transport, încadrare în timp.
Video interviul este pas mare realizat în domeniul recrutării. Acest interviu poate avea loc și în pauza de masă la serviciul unde este angajat în acel moment candidatul pentru noul job. Important este ca să fie alocat un timp suficient, pentru ca teama lipsei de timp să nu producă neplăceri, care imediat sunt observate de persoana de la celălalt capăt al ecranului.
Candidatul în general se simte relaxat în mediul său, acasă unde totul pare să-l încurajeze în demersurile lui.
Persoana care realizează interviul este avantajat de asemenea, nefiind nevoită să se deplaseze la agenția de recrutare sau să stabilească anumite locații pentru aceste interviuri, scurtând timpul pentru alegerea candidatului ideal. Realizând mai multe video interviuri, în scurt timp, angajatorul, poate avea un feed-back rapid despre candidatul ideal.
Acest video interviu trebuie să respecte standardele interviurilor face to face”. Candidatul nu trebuie să fie distras de atmosfera din casă, să fie îmbrăcat corespunzător, să privească în ochii celui sau celor cu care vorbește (adică mai precis în camera web). Fundalul trebuie să fie unul plăcut, să existe ordine în jur pentru că imaginea recepționată este ca o carte de vizită a candidatului.
În prealabil trebuie făcută o verificare a sistemului ( calculator sau laptop, boxe, microfon )  și a conexiunilor la internet.Astfel se evită surprizele neplăcute care pot apărea.
Folosind această facilitate, candidatul poate obține  diverse joburi Bucuresti  fără a fi nevoit să facă o deplasare până acolo.
Prin această modalitate de interviu, se poate urmări și remarca modul de comunicare nonverbală, gesturile, privirea, mimica care sunt foarte importante, oferind detalii suplimentare despre candidat. Un candidat care nu se simte bine în ”pielea lui”, poate fi trădat de gesturi.
Așa cum au apărut interviurile telefonice, interviurile în diverse locuri publice și atrăgătoare ( gen ceainării ) și au avut succes, așa se întâmplă și cu video interviul live.
Prin video interviurile live, StartJobs a reușit să se impună pe piața locurilor de muncă, obținând satisfacții de la ambele părți implicate: candidat și angajator.



6 comentarii:

  1. Ma bucur ca pe piata apar si astfel de metode pentru interviuri, chiar este mult mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca m-as descurca prea bine intr-un video interviu pentru ca nu-mi plac camerele de filmat si aparatele foto( pare o ironie sa spun asta dupa ce am aparut in emisiuni tv si in reviste) dar prefer interviurile fata in fata cu angajatorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare tip de interviu, ca orice in viata, are atat avantaje cat si dezavantaje. Depinde de fiecare"eu".

      Ștergere
  3. Intersant tip de interviu...tentant!

    RăspundețiȘtergere