cluc24

joi, 31 martie 2016

În căutarea unor cadouri pentru femei si barbati


Pătrățel privește atent în jur. Pornește încet spre ușă. Revine la masă și-și ia bilețelul. Pe acesta scrisese doar două rânduri: cadou femei și cadou barbati. Împăturește hârtia și o pune în buzunarul de la piept. Iese încet, pentru a nu o trezi pe Maimuțel,  sora lui.
Închide ușa apartamentului privind în sus. Nu spre cer, doar spre apartamentul de deasupra. Bucuros că vecinii Gogoșar și Gogonel nu l-au auzit, iese tiptil din  bloc.
După zece minute, se oprește în fața  unui magazin în care este forfotă.
- Aici este de mine. Sigur găsesc ceea ce caut. Da!
Vede reclama multicoloră, zâmbind :„Cadouri femei și cadouri barbati pentru orice ocazie”.
Intră fericit, strecurându-se printre două femei mai grăsuţe care povesteau în pragul uşii. Din greşeală o calcă pe una dintre ele pe picior, aceasta răspunzându-i cu poşeta pe care o vântura spre el.
Pătrăţel  intră repede printre rafturi, privind puţin speriat în spate.  Neatent, o loveşte uşor pe unele dintre fetele care ofereau promoţii. Aceasta îi zâmbeşte iar Pătrăţel se retrage în zona produselor.
O vânzătoare îl vede că-şi tot roteşte ochii ca un titrez şi se apropie de acesta:
- Vă ajut cu ceva?
- Da...da... caut zona de cadouri  ....cadouri femei...cadouri bărbati.
- Depinde ce doriţi! În tot magazinul găsiţi diverse oferte, promoţii...
- Da...văd... multă lume!
- Da – zâmbeşte mândră vânzătoarea.
- Prefer online!
Atât apucă să spună că rămâne cu privirea pironită. Vânzătoarea se uită la el, apoi spre decolteul ei.... dar Pătrăţel privea spre zona din spatele fetei, unde le vedea pe Gogoşar şi Maimuţel, braţ la braţ.
Repede, îşi ia privirea care părea aţintită... şi se deplasează în sensul de meres, opus celor două fete, lăsând-o nedumirită pe vânzătoare, care este abordată de alt client. Pătrăţel, ascuns în spatele unui raft priveşte cum fetele dispar din zona vizuală, răsuflă uşurat, până o vede pe aceeaşi vânzătoare, vorbind cu Gogonel!
Pătrăţel aşteaptă ca şi acesta să plece, ceea ce se întâmplă repede, pentru că şi Gogonel le vede pe fete, care se întorceau pe acelaşi drum. Vânzătoarea îşi face cruce, uimită, că a fost părăsită brusc de doi clienţi într-un timp atât de scurt.
Pătrăţel se îndreaptă tiptil spre ieşire spunând:
- Caut online....cadouri femei .... Aşa pot face surprize... fără să fiu surprins!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu