cluc24

miercuri, 27 iulie 2016

Mereu există prima oară….


Fiecare dintre noi ne amintim cu plăcere şi nostalgie de primii ani de şcoală, prima zi de liceu, prima iubire, primii paşi în facultate, căsătoria, botezul, prima maşină…
Chiar dacă acele momente nu erau unele plăcute, în timp, au devenit imagini ale propriei existenţe, haioase şi comice.
Pentru fiecare etapă, trebuie neapărat să parcurgem alţi paşi, premergători, aferenţi unor alte etape…
Viaţa noastră este o înşiruire de evenimente, în general irepetabile dar care ne influenţează sensul şi direcţia existenţială.
Dacă nu ne-am fi născut, atunci nu am fi trecut prin aceste etape din viaţă. Mereu prima experienţă reprezintă un punct de pornire, un mod de a începe ceva… Degeaba începem ceva dacă nu-l terminăm!
De asemenea, nu putem conduce o maşină, dacă nu avem permis. Este ca şi cum ai călători cu autobuzul, fără a avea bilet iar când eşti prins, devii oaia neagră din mijlocul de transport în comun.
De la un timp a devenit tot mai greu obţinerea permisului de conducere, nu atât prin prisma examenului propriu-zis cât a nebuniei provocate de unii şoferi care se cred piloţi de formula unu. Multe accidente petrecute din cauza vitezei şi a alcolismului au dus spre o mai dură examinare a fiecărui candidat. Proba practică nu poate exista fără proba teoretică, cea a renumitelor  chestionare auto . Când ne gândim la permisul de conducere, inevitabil, gândurile ne conduc către chestionarele auto, cele care ne fac zile şi nopţi fripte dar care, în timp, devin alte amintiri plăcute.
Fiecare şofer îşi aduce aminte de acele chestionare care îi păcăleau, oferind variante confuze. Mereu făceam cât mai multe chestionare şi aşteptam cu sufletul la gură să atingem targetul de 22 de puncte din 26. La început, acel număr părea îndepărtat, dar apoi cu sprijinul drpciv am reuşit să trecem baremul. Cu cât mai multe chestionare rezolvate, cu atât cresc sanşele de reuşită.
Încercarea moarte n-are, iar cine nu participă, categoric nu poate câştiga! Aşa este în viaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu