cluc24

miercuri, 3 august 2016

Micul constructor


Se susține tot mai frecvent, ideea că copiii sunt pregătiți pentru viață în general și pentru profesie în special, din perioada cea mai fragedă a existenței lor.
Oare chiar așa este?
Poate în general da, cu mențiunea că există și excepții care întăresc regula.
Mie mi-au plăcut jucăriile care necesitau imaginație. Îmi plăcea să construiesc, așa cum vedeam că se face în jurul nostru, de către specialiștii în domeniu.
În copilărie erau acele jucării care te îmbiau să evoluezi imaginativ și să-ți dezvolți capacități și abilități care  se vor dovedi utile în viitor.
Anii au trecut cu o viteză uimitoare și încet-încet apare rutina vieții zilnice în care familia predomină iar pe plan profesional mereu sunt noi provocări, care odată atinse, conduc tot spre rutină.
În ziua de astăzi lumea nu are timp de plictiseală iar relaxarea și odihna sunt undeva uitate...
Concediile sunt atât de scurte iar locațiile sunt variate în funcție de buget, stare și disponibilitate.
În prezent, construcțiile au rămas departe... nici măcar la mare nu mai ai loc să-ți construiești adevărate fortărețe de nisip. Aglomerația de la mare, căldura sufocantă, te determină să alegi muntele, adierea vântului, răcoarea copacilor.
Jucăriile din prezent nu mai sunt realizate ca în trecut. Te poți accidenta ușor cu ele, unele pot fi toxice... Dar, se pare că cineva s-a gândit să rezolve această problemă și a inventat Nisipul Kineto  cu ajutorul căruia se pot concepe și realiza diverse forme. Acest nisip de jucărie este o alternativă  perfectă a jucăriilor vechi. Acesta nu se usucă, nu se lipește de mâini. Formele astfel realizate nu se usucă și nu lasă murdărie. Astfel actualul copil, poate fi un constructor desăvârșit, jucându-se în siguranță, simțindu-se ca la plajă, nefiind atrași de căutări deziluzorii!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu