cluc24

miercuri, 7 septembrie 2016

Uleiul care te sprijină


Gălăgie mare la servici. Zgomotul produs de utilajele de producţie, aflate în funcţiune au un efect de bumerang. Cu greu, aud telefonul. Răspund încercând să aflu cine mă caută şi ce vrea. După câteva momente de comunicare, constat că este soţia mea, care mă sunase să cumpăr ulei. Mda... Iar primesc comenzi pentru cumpărături şi trebuie să mă execut!
Ajuns în birou, îmi aduc aminte că abia ieri fusesem prin magazine şi cumpărasem şi ulei! Îmi verific telefonul şi mi se confirmă apelul de la soţie. Dar... ulei? Nu sunt cu „capul”. Apelez din nou pe soţia mea dar nu are semnal. Era plecată până a doua zi, într-o delegaţie. Probabil vrea să gătească multe preparate culinare când revine acasă (poate îi este foame acum...) sau vrea să ducem cuiva, acel produs fără de care existenţa omului nu este una chiar plăcută...
Asta este. Pe drum spre casă, cumpăr produsul solicitat. Ajuns la destinaţie, mă grăbesc să pornesc spre masinuţa proaspăt achiziţionată. Are o vechime cât de cât, dar nu prea am folosit-o eu, fiind un mijloc de transport pentru alt membru al familiei. Acum, fiind singur, pot „zburda” şi eu, la volanul maşinii.
Îmi iau cheile şi o pornesc fericit spre parcare. Acolo, un vecin, umbla de zor la propria-i maşină. Era un pensionar care tot timpul îşi găsea câte ceva de reparat. Văzându-mă îmi face cu mâna să mă apropii şi începe să se „laude” cu munca lui.
Îmi prezintă cu satisfacţie uleiul de maşină pe care-l achiziţionase de curând, Shell Rimula care după părerea lui, era mai mult decât perfect pentru „bijuteria” lui, fiind obţinut prin tehnologia Dynamic Protection şi proteja uzura motorului atât de condiţiile drumurilor de pe la noi, cât mai ales de intemperiile naturii. Râd în barba mea inexistentă. El se deplasează cu maşina din Crăciun în Paşti, şi-şi face probleme legate de condiţiile de drum! Ce să mai zic eu, că soţia mea, petrece mai mult timp cu maşina decât cu mine!
Mă urc hotărât la volan şi pornesc. Ceva este ciudat. Descopăr că nu am schimbat viteza... nu am reglaj automat! Mai merg un pic dar ceva este ciudat. Simt că este o problemă şi revin repede în propria parcare, ca un copil care a făcut o năzbâtie şi nu vrea să fie descoperit. Mă feresc de vecinul cu maşina şi mă ciocnesc, realmente, de prietenul acestuia:
- Ai o problemă cu maşina?
- Cred că este ceva... nu ştiu ce!
- Hai să vedem.
Îl urmez calm şi liniştiti, fără a mă feri de celălalt vecin, care oricum urma să afle totul, de la cel cu care mă deplasam spre maşină. Ajunşi la maşină, acesta se uită la motor. Între timp, apare şi celălalt vecin şi încep să studieze problemele, ignorându-mă, de parcă eram un bibelou.
- Are nevoie de ulei.
- Categoric. Îi trebuie Shell Rimula Ultra. Eu folosesc şi la servici, la camionul care este vehicul cu motor de capacitate mare! Are o durată extinsă de viaţă.


- Şi face economie de 2% la combustibil.
- Merge şi la maşinile cu Euro 5.
- Da. Folosesc şi eu pentru maşina mea cu Euro 4.
- Este recomandat în special pentru motoare Euro 5 şi 6, deci e mai mult decât ideal. Mai ai?
- Da. Nu am folosit tot la maşină.
- Facem o golire aici şi o reumplem cu ceva de calitate.
Eu nu mai înţelegeam nimic. Mă săturasem să tot aud de cuvântul „ulei” atât de utilizat în ultimele zile. După două ore, mai mult de discuţii între cei doi vecini, acestia mă ajută să schimb uleiul, fiind specialişti. Propunerea mea de a duce maşina la service, a fost întâmpinate cu feţe încruntate de cei doi.
Când totul s-a finalizat, mă lasă şi pe mine, ca pe un copil nerăbdător, să mă duc cu maşina. Fac o tură şi totul este în regulă dar scurt... Se întunecă şi va urma o nouă zi de muncă. Ca un copil care nu a primit cadoul dorit, mă întorc acasă, mulţumind celor doi vecini, urcând în apartament. Telefonul mobil sunase de mai multe ori. Fusese soţia mea. O sun şi aceasta răspunde veselă:
- Ce faci?
- Pe acasă. Tu?
- Foarte bine! Ai fost cu maşina să schimbi uleiul?
- Adică...acel ulei...
- Poftim? Nu te aud bine....
- Da – mă bâlbîi eu. Am schimbat uleiul. Am pus unul care este un.Dynamic Protection Plus 5W-30  şi…
- Bravo! Văd că atunci când vrei, te pricepi!
- Aşa sunt eu, priceput – mă laud.
- Doar când vrei tu!
Chiar dacă sunt obosit şi supărat, am satisfacţia reuşitei… M-am descurcat perfect… Cu uleiul de gătit… cred că-l voi duce înapoi la magazin, având posibilitatea de a returna un produs în 24 de ore… Uleiul pentru maşină, nu trebuie returnat… îşi face bine treaba, pe care am constat-o în următoarele săptămâni, când soţia mea, era satisfăcută de funcţionarea autoturismului…
Cine nu are vecini, să-şi caute, iar produsul perfect face ca toate frământările să dispară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu