cluc24

luni, 24 octombrie 2016

O floare pentru fiecare...


Mă uit în jur şi constat că este timpul să pornesc la drum. Este marţi deci, este o nouă zi, lucrătoare a săptămânii
Ajuns la servici constat cu stupoare că toate îmi merg pe dos. Când caut pe cineva într-un anumit loc, persoana respectivă tocmai a părăsit locaţia. Treburile pe care le tot amânasem, brusc au devenit urgente. Având nevoie să mă duc până în clădirea de alături, m-a plouat bine, neavând umbrela cu mine.
Revenind în birou, mă stergeam cu prosopul pe cap când îi aud pe colegii mei discutând despre copii, căsătorie... şi-mi arunc privirea în calendar şi tresar înfrigurat. Este în 25... deci este aniversarea căsătoriei! Din acest motiv fusese supărată soţia mea, de dimineaţă, deci nu din cauza plecării ei în delegaţie. Repede încep să gândesc, căutând o soluţie să ies din impas. Flori...flori!. Femeile iubesc florile, mai ales aranjamentele florale !
Ascult în continuare pe colegii mei şi aflu de unde aş putea să cumpăr florile mult dorite. Există un atelier de design floral chiar lângă mine, pe stradă... Mă învoiesc de la servici şi mă grăbesc spre casă, trecând pe la florărie.
Ajuns pe stradă descopăr mai multe florării. Am auzit că se află lângă o farmacie, deci mai scap de necunoscute... Dar sunt mai multe farmacii, iar florării.... la fel.
Până la urmă intru în primul magazin... Oare ce să cumpăr? Anul trecut luasem un ghiveci... acum doi ani.... florile s-au veştejit până am ajuns acasă! 


Florăreasă mă priveşte insistentă. Îi cer un buchet iar ea, îmi descrie cu braţul multitudinea de opţiuni. Aleg nişte trandafiri... Fericită că am rezolvat dilema, vânzătoarea începe să mi le aranjeze. Zâmbesc, plătesc şi fug spre bloc. Pe drum mă întâlnesc cu un vecin:
- Salut! Este ziua soţiei?
- Nu... Ziua ei este vara... La revedere.
Dispar repede din peisaj şi ajung în faţa blocului. Un alt vecin îmi iese în cale:
- Ce faci? Vrei să mături? A... sunt flori. Credeam că duci o mătură!
Oftez şi urc scările. Normal, ca de obicei, la etajul inferior este vecina care stă la fereastra de pe hol şi ştie toate. O salut în fugă şi intru în apartament. Mă uit după soţia mea... Încă nu a venit... ştiu că vine târziu. Vecina o să... o aştepte să-i spune că are o surpriză acasă... aşa cum face mereu, de ziua ei, de aniversarea căsătoriei, de numele ei de sfânt.... Dacă cumva ajung acasă cu florile după soţia mea, vecina vine la noi să vadă ... florile!
Las buchetul cu flori pe masă şi mă gândesc la modul în care să ne petrecem seara aniversară. Sunt întrerupt de o sonerie. Sună mobilul. Soţia mea mă apelează şi răspund fericit:
- Nu pot veni azi. Rămânem până mâine. Ai mâncare în frigider....
Aşa de supărată este pe mine că nu vine acasă! Nu-i nimic. O să-i comand nişte flori pe care să le primească în delegaţie. Găsesc repede o florărie online şi fac comanda. Sunt sunat de firma respectivă pentru a stabili detaliile fiind de asemenea îndrumat spre cea mai potrivită alegere. Am reuşit să salvez situaţia. 


După două ore, mă sună soţia:
- Am primit ceva! Mulţumesc.
- Îţi place!
- Enorm!
- Vezi că n-am uitat!
- Ce să uiţi?
- Să-mi arăt iubirea – răspund în timp ce mă uit pe calendar.
Atunci am observat faptul că este într-adevăr marţi, 25... dar luna este octombrie... nu noiembrie!
- Mulţumesc pentru surpriză!
Chiar dacă am greşit orientarea în timp, am reuşit să fac o surpriză plăcută. Fiecare femeie ar trebui să primească uneori, câte o floare care să le reamintească că sunt femei şi că există pentru a mulţumi pe cineva.

PS: Florile pe care le cumpărasem din magazin le-am oferit colegelor de la servici. Am ajuns mai repede la locul de muncă şi am plasat câte un trandafir fiecărei femei, fără ca să ştie de la cine sunt. Sper să nu afle. Trebuie să fie conştiente că există şi surprize plăcute. Unele au fost mirate, altele bucuroase iar una dintre ele era circumspectă!
Deşi ghioceii prevestesc sfârşitul iernii, cu o floare nu se face primăvară...

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu