cluc24

duminică, 27 noiembrie 2016

Lucrează pentru tine


Ajung cu bine acasă. Cobor din maşină şi privesc din nou spre roţi. Trebuie să le schimb… nu că n-ar fi de sezon, dar nu menţin presiunea necesară şi mă mai trezesc că am maşine lui Flintstone! Eu tot sper să-mi cumpăr una nouă, să văd cum schimbă kilometrajul la cifra 1... adică să fiu primul care o conduce! Vise! 


Câteodată mă întreb şi eu, pentru ce lucrez? Poate o să-mi iau vreodată un credit de sprijin. Dar cine are timp şi răbdare să meargă la bancă să stea la coadă pentru un credit bancar?
Urc repede în locuinţă şi mă atacă verbal soţia mea. Sunt multe de făcut prin casă. Trebuie să bat un cui, în prima fază.
Execut lucrarea dar spre surprinderea mea, peretele se găureşte... Arată urât şi trebuie să-l repar. Să astup găurica, să o vopsesc... Ce înseamnă să baţi un cui!
Între timp o văd pe soţia mea prin zonă şi strig la ea, să nu calce pe bec! La propriu , nu la figurat, că tocmai demontasem lampa pentru a-i aranja un glob. Interesant, globul se crapă fără să ne anunţe! Deh, o să iau altă lampă. De când vreau! Vise!
Soţia mea îmi face cu mâna, plecând câteva zile la părinţii ei. O să-mi fac de cap! Vise.
Pornesc spre baie pentru a umple cada, să mă relaxez cu o baie spumantă... Revin în sufragerie. Îmi pregătisem un pahar cu vin.
Mă îndrept spre masa privind la ceasul de pe mână. Este oprit...Ba nu...merge înapoi! Ce bine, să dăm timpul înapoi, dar nu prea mult, ca să fiu şi eu... apărut pe lume! Ah, ceasul este pus invers! Între timp, lovesc masa care se dezechilibrează şi vaza cu flori se îndreaptă ameninţător spre fereastră. Se aud cioburi. Mă uit afară, nu este nimeni, doar că privesc liber... nu mai am fereastră!
Paharul cu vin roşu s-a imprimat pe faţa de masă. O să spun că am avut musafiri şi s-a murdărit, dar ce musafiri? Să aduc o vecină bătrână care nu vede...pentru acoperire!
Şiroaiele de apă pătrund pe sub uşă! Sunt la mare? Nu...vise! Este clar, parchetul s-a dus, la vecinul.... cum o fi? Ajung la baie şi constat că robinetul de la ţeava de baie s-a stricat. Singur de capul lui. Caut rezerva pe care o aveam de ceva timp...dar nu o găsesc.
Aşa este când te lasă memoriile interne, mintea, precum şi cele externe, caieţelul cu notiţe, pe care am uitat să-l pun la locul său.... Când ceva merge prost, categoric va merge şi mai prost!
O pornesc rapid spre bancă să scot bani de pe card. Un bătrânel simpatic, introdusese cardul în altă locaţie a bancomatului şi se blocase. Intru în bancă unde era coada atât de mare că nu se mai vedea nimic. Nu funcţiona sistemul de la servere, la calculatoare... Of, ce greu este când trebuie să scoţi bani! Este clar, trebuie să împrumut bani de undeva...  Nu oricum şi urgent!
Revenind acasă, încep să-mi caut prin calculator, numerele de telefon ale potenţialilor prieteni care mă pot ajuta şi pe mine cu o mică sumă de bani.
Dar oare nu pot face un credit rapid, ca să rezolv toate problemele din casă.... poate şi maşina, măcar în timp!
Auzisem eu odată, că cineva apelase la o firmă... ceva cu patru litere... dar nu post de televiziune.... Repede caut informaţii online. Spun repede pentru că am terminat în patru ore, o cercetare de piaţă, devenind un mic expert financiar.  
Am intrat pe situl AVBS şi am descoperit că pot împrumuta, fără adeverenţă de la servici (să nu afle colegii că am trecut peste principiile mele de o viaţă – de a nu împrumuta bani), pentru ce perioadă de 30-45 de zile, suma de 1500 de lei. Suficient să-mi remediez micile probleme şi reparaţii. Contactez compania şi primesc încă o veste bună: la primul împrumut nu plătesc dobândă, înapoind doar banii împrumutaţi. 



Parcă mă tentează încă un împrumut, mai târziu şi pentru alte produse de care am nevoie pentru a mă desfăşura pe calea virtuală, un credit pentru investiţii! A doua veste minunată este că nu trebuie să stau la cozi infernale şi să-mi treacă multe gânduri negre prin cap!
Până a revenit soţia mea din vizita ei, am remediat parchetul, fereastra, faţa de masă şi vaza cu flori. Urmează globul, zugrăvitul… sau chiar o lampă nouă, că se apropie sărbătorile! La câteva ore după emiterea cererii de creditare, banii au şi ajuns la mine, ca nişte prieteni devotaţi!

Acum ştiu pentru ce lucrez! Să plătesc împrumuturile prin care-mi rezolv problemele în timp util! Da, ar fi bun un asemenea slogan la TVR2 : “Lucrează pentru tine, prin AVBS”.
Gata, ajunge cu povestirea că mai am multe lucruri de rezolvat.



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

2 comentarii:

  1. Bună, îți mulțumim pentru articol, ai surprins esența, creditul rapid chiar ajută la soluționarea micilor nevoi, însă creditul pentru investiții reprezintă un pas mare către viitor, pentru antreprenori în special.
    Mult succes.

    RăspundețiȘtergere