cluc24

marți, 14 februarie 2017

Cu prietenii de Valentine Day

Telefonul sună... sună... iar eu răspund cu greu:
-          Alo!
-          Salutare. Sunt eu...
-          Da! Ce mai faci! – mă bucur auzind o voce prietenoasă care-mi provoca nostalgie
-          Bine. Totul este perfect dar îmi este dor de țara mea!
-          Plaiurile natale... Ai ales diaspora....
-          Mereu mă întrebai când venim prin țară și  ne-am gândit să petrecem o sărbătoare din țara de adopție, la noi acasă
-          Nu înțeleg... este adevărat că abia m-am trezit...
-          Conform calculelor cu fusul orar, la voi este ora 8.00!
-          Da... Duminica ne odihnim mai mult. Deci, când veniți?
-          Pe 14 februarie și stăm două zile. Una o petrecem cu voi, una la socrii.
-          Dar este o distanță mare!
-          Poate ne vedem în București... câteva ore...
-          Da...poate... să mă gândesc cum facem... este...marți! – spun de parcă descoperisem America!
-          Da. Ne vedem curând. Hai că închid, avem de făcut pregătirile... Am fost spontani!
-          Da...
Aceasta a fost o discuție scurtă și concisă despre organizarea unor evenimente ce au loc în decurs de câteva zile De fapt în două zile... 14 februarie... este marți... acum... este Valentine Day, Ziua Îndrăgostiților! Da! Ei vin, ca recunostință că noi i-am ajutat să se întânească și astfel au devenit un cuplu.

Gata. A venit Valentine Day. Deși nu este o sărbătoare pur românească este normal să o adaugăm printre evenimentele fericite din cursul unui an calendaristic. În acest an, ne sosesc vizitatorii de pe ocean. De aceea ne-am gândit să sărbătorim acest eveniment cum se cuvine.
Îi vom prelua de la aeroportul Otopeni și pentru a scăpa de grijile deplasării ne-am gândit să apelăm la inchirieri auto mai ales că există chiar în apropierea aeroportului  un rent a car Bucuresti .
Fiind din provincie, până în capitală ne vom deplasa cu o mașină a unor prieteni, pe care o vom înapoia la centru de inchirieri auto de unde acestia, l-au preluat, în urmă cu câteva zile, pentru a-și rezolva diversele probleme ce necesitau transport cu mașina.
După apariția vizitatorilor, ne vom urcă în masină și vom porni spre  ieșirea din oraș, în zona unde pădurile ne vor saluta și vom găsi unul dintre cele mai bune restaurante cu meniuri tradiționale. În cazul în care petrecerea se va prelungi, putem înnopta în apropiere, iar a doua zi, pornind spre casă cu mașina de la inchirieri auto, putem continua distracția. Câteva zile de relaxare și un mini concediu nu ne strică...

Avionul a ajuns la timp, mașina de la închirieri auto ne astepta, pregătită și pusă la la punct, perfectă pentru călătoria mult visată. Ajuns la restaurantul de la ieșirea din oraș, am petrecut clipe minunate, aducându-ne aminte de trecut, de vremurile bune, când eram că o familie unită, mereu prezenți să ne ajutăm unii pe alții.
Pe lângă mâncarea apetisantă, muzica perfectă și ambientul specific și romantic, am simțit că timpul trece și uneori nu reușim să facem tot ceea ce ne dorim, când trebuie. Uneori amână unele lucruri care în timp, se uită, iar acelea pot fi pistele de lansare pentru o existență mai bună și eficientă. Precum lumânările de pe masa festivă care se sting încet, așa și cursul vieții noastre nu mai poate reveni la un punct inițial.

A doua zi dimineață, am pornit spre orașul natal și am lăsat prietenii să-și viziteze cunostințele iar apoi pe seară, i-am condus la aeroport cu ajutorul mașinii de la compania de inchirieri auto. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu