cluc24

marți, 28 martie 2017

Oportunitatea adolescenței

Dacă aș mai fi copil... Oare de câte ori nu gândim în acest sens? Dacă aș fi copil, cu minte și tehnologia de acum, soarta mea ar fi fost alta. Destinul este influențat inevitabil de inovațiile tehnologiei, de sistemul informatic, economie și multe altele.
Dacă eram în pragul adolescenței, probabil aș fi fost atras de mirajul studiilor de peste hotare, care îmi influențau direcția existențială. Puteam rămâne în altă țară, dar puteam la fel de bine, să revin acasă. Totul depinde de sentimente, suflet, inimă...
Singura problemă care ar fi influențat decizia mea, era problema de adaptabilitate, la limbă, la cultură, la persoane, la sentimente.... dar le puteam verifica acest lucru, printr-o tabără educativă, recreativă, în străinătate.
Aș fi ales Marea Britanie, mai exact Bellerbys College din Greenwich, locul unde se anunță ora exactă! Aș fi admirat  nava cea mai rapidă, Cutty Sark, cea care aducea ceaiul indian pentru Regina Angliei. Aș fi savurat o cafea în timpul plimbărilor prin parcul Greenwich, spre Meridianul 0 și Observatorul Regal.
Aș fi avut cazare la o familie germană, regim demipensiune și în cele 45-60 de minute de călătorie cu transportul în comun, aș fi admirat priveliștea orașului.
Acolo puteam face cursul standard de învățare, perfecționare a limbii engleze, practicând-o efectiv și în călătoriile și cumpărăturile din oraș. Aș fi savurat mâncăruri tradiționale...
Dacă îmi era dor de casă sau, nu mă puteam adapta, aș fi avut o vacanță mirifică, perfectă!




Dacă pentru mine este tărziu, pentru alții, poate fi o adevărată oportunitate! Există mai multe locații educative, recreative și de studii academice în Europa care facilitează, îmbinând în mod armonios, studiul și călătoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu