cluc24

duminică, 23 aprilie 2017

Mobila lui Pătrățel

Sunetul televizorului este dat la minim. Liniștea pare să se așterne prin cameră. Deodată, Pătrățel tresare la o fază a meciului, răsturnând paharul plin, care se odihnea pe mânerul fotoliului. Gogoșar și Maimuțel tresar iar vecinul Gogonel începe să râdă. Maimuțel își apostrofează fratele:
-          Eși ca un copil mic!
-          Of! Dacă am avea un dulăpior, un bar, cu tejghea peste fotoliu nu am avea probleme!
-          Cine te oprește Pătrățel – spune răspicat, gazda Gogoșar.
-          Da... Cred că o să construiesc eu ceva... Așa nu pierd fazele importante de la meci mergând după o bere sau altceva...
-          Ai te gând să te muți la vecina? – întreabă Maimuțel.
Pătrățel se preface că nu aude, mergând în bucătărie după o cârpă că să steargă urmele micului dezastru. După ce-și termină treaba, spune ca pentru sine:
-          Chiar ar merge un băruleț... cu tejghea rotitoare, ca să pice pe fotoliu...
-          Te și văd realizând mobilier! La tine doar vorba există! Nu te-am văzut făcând ceva pentru casă! – îi dă replica Maimuțel.
-          Nu ai văzut că sunt specialist în mânuitul surubelniței?
-          Haha... Dar nu te văd să tai plăci de lemn – nu se lasă mai prejos Maimuțel. Să măsori de zece ori și să tai o dată!
Pătrățel bombăne, face măsurături cu o ruletă imaginară, calculată în dimensiuni standard de câte o palmă și-și continuă activitatea.

O nouă zi, aceleași personaje și aceleași activități. Pătrățel, parcă intenționat, de această dată, varsă cafeaua. Repetă operația de curățenie din ziua precedentă, iar în timp ce transporta mopul înapoi, deschide și ușa de la intrare unde cineva suna insistent. Ceilalți nu păreau interesați de preocupările lui Pătrățel, asta numai până când acesta intră în sufragerie cu bucăți de lemn. Pătrățel își ia surubelnița din sertarul unde-l ținea Gogoșar și începe să monteze elementele de lemn, din mobilierul pe care-l construia. Ceilalți își întrerup activitățile și-l urmăresc cu atenție. Maimuțel nu rezistă ispitei verbale și intervine:
- Ce faci?
- Ansamblez mobilierul de la MAM .
- De la mama? – întreabă Gogonel
- Așa se numește magazinul de bricolaj – spune Pătrățel, în timp ce finalizează cu ultimul șurub.
Barul este gata. Pătrățel își ocupă locul în fotoliu și ridică blatul, rotindu-l deasupra mânerelor fotoliului, unde-și depozitează cana.
-          Și eu vreau – spune Gogonel.
-          Fă-ți – îi răspunde Pătrățel.
-          Dar nu știu cum ai făcut...
-          Am gândit – răspunde filozoful Pătrățel
-          Uite un videoclip despre asta... am găsit pe net – spune Gogoșar, iar toți se apropie de laptopul ei pentru a viziona clipul.




-          Măi... tu chiar vrei să te muți la Gogoșar – spune Maimuțel.
Această replică o face pe Gogoșar să aibă o culoare identică numelui ei, iar pe Pătrățel să-și golească, cu înghițituri mici, conținutul cănii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu