cluc24

joi, 1 iunie 2017

Copilărie și copilării....

Copilărie ...

Copilăria are farmecul ei, pe care nu-l observăm decât atunci când suntem maturi
Fiecare persoană are propriile amintiri de pe vremea când era mic și vroia să fie mare. Ajunsi la maturitate, mulți am dori să redevenim copii.
Cum ne influențează copilăria, viața? Copilăria de ieri, nu seamănă cu cea de azi și este pe departe, diferită, de copilăria de mâine. Trecutul, prezentul și viitorul sunt mereu în continuă modificare, influențate de psihologia existențială.



Copilăria ieri

În vremurile de mult apuse, copiii avea îndeletniciri care-i pregăteau pentru a da piept cu viața. Ei se jucau afară, socializau ți se bucurau pentru reușitele lor comune și se întristau când cineva avea probleme.
Jocul DE-A V-AȚI ASCUNSELEA ducea la dezvoltarea intuiției și la găsirea unor soluții optime pentru a se descurca în mediul încomjurător.
Dacă ploua, copiii se implicau în alte jocuri specifice vârstei, cu pioni, zar și diferite strategii, dezvoltându-și astfel abilitățile matematice și de gândire sau logică.
De asemenea, povestile încântau cititorii și ascultătorii, dezvoltându-le universul cultural.

Copilăria azi

În prezent, jocurile pe calculator sau telefon sunt la modă. Unele sunt interesante, de strategie, altele sunt periculoase, nu ca jocuri și doar pentru o percepție de  gândire negativistă.
Copilul va ajunge să confunde viața reală cu cea virtuală...
  
Copilăria mâine

Depinde când este acel ....mâine. Poate fi o copilărie ascunsă între zidurile casei iar socializarea să fie una virtuală. totul se va realiza prin intermediul internetului și al instrumentelor de conectare și utilizare a acestuia. Omul poate fi marginalizat de natură, revenind parcă la vremurile trecute, asemuind zidurile casei cu vechile peșteri preistorice.

Copilării

Dacă tot se apropie ziua copilului care este sărbătorită din anul 1954, în peste 25 de țari, putem retrăi copilăria. Anul acesta majoritatea angajațilooe au liberi și pot petrece o mini-vacanța fțcând copilării...sau fiind alături de copii. Bucureștiul oferă cea mai bună soluție. opera Comică pentru Copii împreună cu Primăria Municipiului București organizează în perioada 1-4 iunie, Festivalul Opera Copiilor.
Evenimentul se desfășoară atât în Parcul Herăstrău, cât și la Muzeul Satului. Pe aleile din Parcul Herăstrău vor avea loc numeroase activități pentru copii: Face Painting, Photo Point, Puzzle Point, Cinema OCC, Jocurile și Magazinul Operei Comice pentru Copii.
Vremea este perfectă pentru plimbare și activități copilărești!
Prin acest eveniment, copilul redescoperă natura, frumusețea vieții și nu se stie de unde sare iepurele, apărând un talent necunoscut până acum!
Daca ai ratat prima zi, urmează altele, la fel de incitante și frumoase. Să nu curmăm bucuria și fericirea, să (re)trăim mirifecele momente de zi cu zi, în sânul naturii.
Pentru alte detalii legate de eveniment și program, se poate accesa pagina acestei activități, cu un simplu clic aici .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu