cluc24

miercuri, 2 august 2017

Seară italiană

După o zi grea, ajungând în final acasă. Imediat ce intru în apartament, arunc o privire la ceas și pornesc radioul. Mă duc spre baie, pe acordurile melodiei: „Buona sera signorina”. Zâmbesc și fac o comandă de mâncare, prin telefon, după care mă retrag la duș.
După zece minute revin și pregătesc masă. Pun o sticlă de Campari și două pahare. Între timp apare omul cu mâncarea și pun pastele pe masă, pregătind farfuriile, moment în care se sună la ușă. A venit prietena mea. Deschid grăbit și pornesc laptopul.
Ea vine, privește uimită și ocupă loc la masă. Revin cu tacâmurile și pornesc filmul serial : „La Piovra”, un film pe care-l căutasem de mult timp. Abia am găsit primele sase serii ale producției italiene, datorită unui coleg de serviciu.
Printre acțiunile comisarului Cattani și ale judecătoarei Conti, terminăm de savurat cina. Urmează desertul. Spre surprinderea prietenei mele, pe masă își face apariția gelato Silviero Maria, pentru ea de vanilie, pentru mine, de capuccino, pentru a nu mai bea și cafea, că timpul trece repede.

Savurăm desertul cremos care are doar 7% grăsime și simțim că încheiem o seară perfectă, una în stil italian. Doar și noi românii suntem romani, deci putem fi considerați mici italieni.
Acțiunea trepidantă a serialului care încinge atmosfera, este răcorită perfect cu gelato, care după forma și designul său, categoric, a fost realizat manual, așa cum au fost și primele produse lansate, în anul 1958.

Nimic nu este mai perfect decât o seară romantică, cu o masă bună, un film atractiv și o atmosferă destinsă și plăcută....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu