cluc24

miercuri, 11 aprilie 2018

Omul între trecut și viitor


Viața noastră este la fel de importantă ca și a celor din jurul nostru. Dacă toți am trăi în relații de armonie, înțelegere și grijă față de tot ceea ce ne înconjoară, am putea avea o viață de basm.
De foarte mult timp, prin ideile mele, eu am sprijinit natura și am susținut o existență fără poluare. Dacă de poluarea oamenilor nu putem scăpa, pentru fiecare reprezintă o anumită încăpățânare și mentalitate, putem salva poluarea din mediul ambiant, protejând pădurea. Nu trebuie să permitem tăierea copacilor, pentru că ceea ce astăzi vindem pentru profit, se va transforma în timp, în cheltuieli pentru sănătate.


Aerul curat al naturii reprezintă mai mult decât sănătate, vitalitate și sansa la o existență normală într-o lume agitată, fiind un medicament pentru psihicul nostru. Neavând grijă de natură, aceasta se va răzbuna în viitor, atunci când vom descoperi propria noastră ignoranță.
Copacul este ca și omul, care stă drept în calea primejdiilor, protejându-i pe cei dragi.
Toți ne reamintim trecutul și suntem bucuroși că am ajuns la realizările propuse, mai mult sau mai puțin dar uităm de sacrificiile făcute. Aici nu mă refer la cele personale ci la cele făcute de familiile noastre, de părinții noștri. Mulți dintre noi uităm să ne arătăm recunoștința față de ei. Uneori, o scurtă vizită, un zâmbet ascuns în colțul gurii, fac mai mult decât o mie de cuvinte sau ... obiecte.
Părinții nu au nevoie de lucruri pentru că au amintirile, nu au nevoie de “câte un telefon” pentru că au în memorie plânsetele noastre de bebeluși, ei vor să ne vadă, să se simtă mândri de realizările și de evoluția vieții noastre.
Părinții îmbătrănesc și trebuie să avem grijă de ei. Dar de bătrânii care nu au copii, cine se îngrijește?
Din acest motiv susțin Fundația Bucuria Darului care se îngrijește de cei nevoiași, de vârstnici. “Bucuria în Lumea Reală”.este un proiect care oferă o sanșă pentru familiile defavorizate din jurul Brașovului.
Aici ca șă în alte părți, există copii care nu pot avea acces la școală iar orice ajutor în alimente, haine și obiecte pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii, pot însemna recunoașterea valorii morale a omului într-o societate normală. Copilul va observa că sunt oameni cărora le pasă de ei și vor încerca să învețe și să devină și ei în timp, cei care vor ajuta pe alți semeni de-ai lor, ceea ce ar duce spre un viitor plin de speranțe.
Fundația Bucuria Darului oferă sprijin bătrânilor, oferindu-le alinare și le prepară mâncare care se livrează la domiciliul acestora. De asemenea, Fundația trimite voluntari să-i ajute pe bătrâni, la treburile uzuale ale casei.



La sediul Fundației de pe strada Gospodarilor din Brașov, se găsesc tot timpul voluntari care oferă clipe minunate celor necăjiți, celor care le trec pragul. Tot acolo se pot trimite donații în îmbrăcăminte, jucării, cărți, care să aline lipsurile celor defavorizați și să ofere o sansă de viață, atât celui ce oferă (bucurie sufletească) cât și celui care primește și se poate bucura de acele obiecte.
Ajutorul trebuie acordat atunci când trebuie, cui trebuie și în modul în care este nevoie. Doar împreună putem reuși!
Oricât de mici sau de săraci am fi, putem influența destinul celor din jurul nostru, chiar cu gândurile și faptele noastre.
Dacă fiecare persoană, ar sădi câte un copac și ar îngriji câte un bătrân, societatea noastră s-ar dezvolta mult mai sănătos și în deplină armonie cu ceea ce trebuie să reprezinte viața pentru fiecare.
Un proiect pentru România este păstrarea valorilor trecutului, și să nu lăsăm la voia întâmplării viitorul, așa cum nici cei bătrâni nu l-au lăsat pe al nostru, implicându-ne în protejarea mediului înconjurător, să nu fim ignoranții prezentului.
Așa cum băncile ne acordă nouă credit pentru a ne înfrumuseța viața, la fel și noi, trebuie să acordăm “credit” celor din jurul nostru.

„Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu