cluc24

marți, 1 noiembrie 2016

Ea şi eu


Ajung şi eu seara, acasă. Este timpul de somn dar apare Ea:
- Ce faci?
- Obosit.
- Vezi că nu avem pătrunjel... Du-te şi cumpără.
- Bine.
Oftez, dar mă execut. După o plimbare mai lungă, descopăr un vânzător care-şi etichetase verdeţurile, aşa că am aflat şi eu cum arată pătrunjelul. Fericit revin acasă. Ea vede şi-mi spune:
- Nu-mi trebuia verdeaţă!
- A... Mă duc.... din nou.
Merg la acelaşi vânzător, cerând şi rădăcina „verdeţii”. Acesta se uită mirat la mine, de parcă eram vreun extraterestru. Până la urmă găsesc la alt comerciant, produsul respectiv. Ajung acasă. Ofer marfa în timp ce se aude soneria de la intrare. Era vecina, pensionară de zeci de ani:
- Am o canapea pe care mi-a reparat-o. Mă ajutaţi să o duc înăuntru?
- Da...
Cobor două etaje şi mă alătur unui pensionar care împingea de zor, o canapea încăpăţânată. Canapeau simte puterea mea magică şi ajunge în locul predestinat. Vecina îmi oferă o licoare care să-mi readucă puterile pierdute şi apoi mă deplasez acasă.
Ea îmi deschide:
- A sunat mama şi are nevoie de cartofi.
- Bine. Cumpăr şi le duc.
- Mulţumesc... – şi uşa se închide.
O pornesc spre piaţă. Un cartof ştiu cum arată. Iau repede două kilograme şi o pornesc spre socrii. Le livrez produsul şi primesc mulţumiri. Revin acasă.
Nu este nimeni. Ea este în pivniţă şi caută ceva. Cobor să o ajut şi răstorn toate rafturile. Găsim ce ne trebuie. Apare un vecin care plimbă sacii de varză. Mă ofer să-l ajut şi deplasăm produsele de la intrare din bloc în beciul acestuia. Terminăm, servim o licoare magică şi urc din nou în casă. Ea este pe scară şi şterge de zor, apa care curgea de la robinetul ţevii cu apă rece. O ajut, apoi cobor la subsol şi opresc alimentarea cu apă până schimb robinetul defect. Când revin de la subsol, apare o vecină, eternă pensionară şi ea, având nevoie de pâine. Mă ofer să-i cumpăr din piaţă. ceea ce şi fac.
Din nou acasă. Mă uit atent prin jur şi ajung la bucătărie. Ea spune:
- Curăţă cartofii.
- Bine.
Sunt docil şi fac tot ceea ce mi se spune, cu puterile mele magice. Vreau ca ea să fie fericită, să-i ajut pe toţi. Ea este Robin iar eu sunt Batman, ca cei din noua serie de filme de la TNT .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu