cluc24

vineri, 18 noiembrie 2016

Mâncare gustoasă, viaţă dulce


Lumea începe să devină conştientă că alimentaţia are un rol important în viaţă. Din acest motiv cele mai multe persoane caută să-şi reorganizeze stilul de viaţă pentru a fi unul adecvat şi sănătos.
Alimentele care se oferă în multe alte ţări sunt realizate prin diverse proceduri care distrug vitaminele şi gustul este înşelător. Unele chiar ademenesc clienţii, în aşa fel, încât să le rămână fideli.
Unii prieteni au decis să plece din ţară pentru a se dezvolta profesional dar suferă după alimentele româneşti, sănătoase.
Cu ocazia revenirii în ţară cu prilejul unui scurt concediu, prietenii de peste hotare au decis să reîntregească, pentru  o scurtă perioadă, prieteniile existente, motiv pentru care am fost invitaţi la o petrecere.
Cel mai greu a fost alegerea locaţiei, una care să corespundă gusturilor şi a stilurilor  preferenţiale şi individuale ale participanţilor. Căutarea unui restaurant bio in Bucuresti a fost o adevărată aventură care s-a rezolvat în ultima clipă.


           Fiind mai multe persoane invitate, totuşi nefiind un eveniment clasic al vieţii (botez sau nuntă), am ales o sală în care am putut rezerva mai multe mese în cadrul unui restaurant care aparţine de Residence Hotels .


Meniul a fost dificil de ales pentru oamenii au unele preferinţe. Unii nu mănâncă sărat, alţii fug de mâncarea iute iar alţii sunt mofturoşi.
Dar cine refuză un asemenea platou?




 Un  asemenea platou bogat ne-a readus în minte, mâncărurile copilăriei.


 Întâlnirea a fost una relaxantă, plăcută şi dulce, mai ales ca urmare a acestor…hm…


Mâncarea bună şi gătită cu gust, au duc la fidelizarea unora dintre noi, care preferăm să servim prânzul în oraş. Mâncarea este ca şi viaţa, trebuiă să o trăieşti aşa cum o doreşti!
Ne-am distrat aşa cum era pe vremuri, când lucram în aceeaşi companie, pe care am părăsit-o pe rând, mai de voie, mai de nevoie. Când urcam în autobuzul firmei, era ca şi cum evoluam într-un film de comedie, fiind gaşca veselă. Aveam replici haioase, comentam orice şi oricât şi eram apreciaţi, chiar invidiaţi de cei din jur. Ajunşi la servici, deveneam sobri, conform funcţiilor şi statutelor pe care le deţineam. Totul a fost, acum rămân doar amintirile.
Puţin mai departe, la câteva mese distanţă, era un bărbat care-şi sărbătorea pensionarea, într-un grup restrâns, alături de alţi pensionari. Expresia personală a fiecăruia dintre cei prezenţi era una tristă, care era în contrast cu veselia întregului grup.
Omul luat ca individ, se manifestă într-un anumit fel, diferit faţă de grupul cu care se asociază în anumite momente.
Privind spre, am văzut viitorul.... Oare noi vom ajunge ca ei, cum vom? Ei au prins anumite vremuri, noi trăim alte perioade dar destinele tuturor converg spre o cale bătută...

Pozele au fost preluate de pe situl restaurantului şi din arhiva proprie. Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

2 comentarii:

  1. Te așteptam la Gală și la petrecerea de după. Dacă nu pentru o viață, măcar pentru o seară dulce și mâncare gustoasă! :) Mulțumim pentru articol.

    RăspundețiȘtergere