cluc24

luni, 6 noiembrie 2017

Jocul de-a v-ați ascunselea

Vă amintiți de jocul din titlu?
A fost unul dintre cele mai frumoase jocuri ale copilăriei.
De-a v-ați ascunselea este un joc din copilărie, în care mai mulți copii se ascund în mediul înconjurător, mai puțin unul dintre ei, care trebuie să-i găsească pe ceilalți.
Cel desemnat în căutarea celor care s-au ascuns, înainte de o porni în căutarea lor, trebuie să numere până la un număr prestabilit cu ceilalți.
Primul găsit este cel care va căuta în următoarea rundă...
Unele persoane, mai joacă și acum acest joc. Când ai nevoie de ei, dispar... dar este mult mai greu să-i găsești! Şi nu mereu, cel găsit primul, devine cel ce-i caută pe ceilalţi... Acelaşi joc, alte reguli!
La servici, unii angajați dispar prin companie, iar în momentul când apare șeful, dispar! Noroc că s-au inventat telefoanele mobile... dar uneori, semnalul se ascunde şi el...
Dacă cineva are o problemă, solicitând ajutor, unii se eschivează, ascunzându-se după unele minciuni nevinovate.
Alții se ascund de faptele lor, dând vina pe alții, ca în jocul cu...portocale! De ce o portocală și nu...două! De ce X și nu....Y!
Văzând acestea, avem impresia că copilăria ne marchează viață, suntem copii indiferent de vârstă, dar este doar o percepție greșită a lucrurilor!
Nu trebuie să ne ascundem de alții, că în realitate ne ascundem de noi, iar viața ne poate de asemenea, ascunde... multe!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu