cluc24

vineri, 30 martie 2018

Aventurile lui Iepurilă


Gata, se făcu de ziuă! Îmi arunc o privire în oglindă și o întind grăbit spre căsuța din fața grădinii. Mă învârt în jurul cozii, ca un pui într-o căldare și mă bucur când aud primele cuvinte, gingașe:
-          Bună dimineața, Peter!
-       Bună dimineața Morcovel – spun eu în timp ce-mi îmbrac jacheta albastră pe care o plimbam de pe un braț pe celălalt, și-mi pun un morcov în colțul gurii!
-          Ești zglobiu azi!
-          Da. Vrei să morcovim câte un morcov ?
-          Nu pot. Azi vine prietenul stăpânei mele – spune Morcovel.
În acel moment simt că-mi înghit atât limba cât și morcovul. Nu apuc să spun nimic că Morcovel dispare la chemare stăpânei. Oftez. Le privesc pe amândouă și mă cutremur: dacă nu eram iepuroi, sigur eram prietenul stăpânei....


Atât apuc să gândesc că apare un maimuțoi de om, lângă cele două femei care mi-au încântat privirea și sufletul. Mă sperii și mă ascund în grădina cu roșii. Îmi ciulesc urechile fricoase și ascult... Nu aud nimic și încerc să mă apropii de vorbăreți. Îmi ridic capul iar bărbatul care o ademenea pe stăpână se sperie când mă vede și vrea să arunce cu ceva în mine. Mă ascund repede și cad în mărăcini. Vai de fundul meu! Simt o durere dar mă doare în fund de fund, căci aud chicotelile de râs atât de cunoscute ale prietenei Morcovel și a stăpânei acesteia.
Arunc o privire și văd un peisaj care nu-mi place. De supărare, lovesc cu lăbuța o roșie care pică în capul dușmanului masculin. 


Zâmbesc, și apoi repet figura dar o fac de oaie, deși sunt iepure! Roșia zburdalnică pică lângă stăpâna care se ridică brusc și aluneca pe aceasta, căzând lângă Morcovel. Bărbatul gentleman o ajută să se ridice și astfel o cucerește! Tot răul spre bine.
Totuși nu-i de bine. Eu trebuie să-l ademenesc pe bărbat, ca să fim prieteni și să-l însoțesc la iubirea lui, astfel să fiu în preajma, preaFrumoasei Morcovel.
Îmi pun în aplicare planul A și-l urmăresc pe bărbat. Îl însoțesc acasă la el. Mă ascund sub pat și încerc să-i găsesc punctul slab. Atât de mult mă implic că adorm iepurește!
Mă trezesc speriat și dau cu capul de tavan... adică de pat. Mă uit în jur și-l văd pe nenea urmăritul, cum se îmbracă elegant. Îl văd că-și pune un pahar dintr-o licoare colorată. Este pentru curaj, motiv pentru care mă duc să gust și eu conținutul.
-          Brr! Parcă ar fi o lâmâie leșinată! Cu un gust din ăsta, pierzi orice chef, de orice!
Licoarea este ca o frecție la picior de lemn! Mă duc repede la dulăpiorul care este deschis și iau vreo trei sticle și le combin în paharul de pe masă. Sting repede lumânările aprinse, scoțând aparatul ce le posedă, din priză, ca să nu vadă ce consumă și mă ascund din nou. Bărbatul este pregătit, aranjat și-și ia buchetul de flori și iarbă, sorbind din pahar înainte de a pleca. Se strâmbă mai ceva ca un client de la stomatolog.
Ies repede și o pornesc fuga, încercând să ajung înaintea lui, la destinație.


După atâta alergătură, simt că mă lasă puterile. Intru repede în grădina din fața casei unde locuia Morcovel și culeg doi morcovi. Ajung la ușă și-l văd pe amicul meu, cum vine cu greu. Las morcovii pe preș și bat la ușă ca să precipit evenimentele. Nu apuc să fac vreo mișcare, că ușa se deschide, iar în pragul ei, apare stăpâna, aranjată ca o regină. Mă ascund. Ea vede morcovii și exclamă furioasă:
-          Nici nu ne cunoaștem bine și vrea să-i fac ciorbă!
Atât aud, că bărbatul deja este pe poziție, la ușă, iar stăpâna îi aruncă morcovii în cap, iar verdeața îi atârnă ca un glob de Crăciun, printe firele de păr.
Am nevoie de planul B. Nu știu care este, dar sigur este diferit de planul A. Ies din ascunzătoare și bărbatul mă înhață. Se uită la mine ca curca-n lemne!
-          Auăleo! O să devin tocăniță de iepure din iepure!
Se deschide ușa, iar stăpâna se oprește cu făcălețul în aer. Zâmbește și aruncă obiectul periculos și mă ia în brațe:
-  Ce frumos! Mi-ai adus un iepure pentru Morcovel! Am crezut că-mi oferi doar morcovi! Ce dulce este!
Stăpâna începe să mă mângăie de parcă eram un porcușor pus la îngrășat. Îmi dă drumul și-l îmbrățisează pe bărbatul nedumerit care-și caută florile rătăcite.
După câteva clipe, acesta dispare la baie, motivând că trebuie să se curețe pe cap dar cred că are probleme cu stomacul. Mă gândesc că a fost prea rece, iaurtul pe care-l amestecasem cu celelalte băuturi când eram la el acasă.. .Dar ce contează! Sunt în brațele stăpânei, cu Morcovel lângă mine, vorbindu-ne ca doi indrăgostiți.

Asta este povestea mea pentru Spring SuperBlog 2018, spusă pe fugă, pentru că mi-am adunat prietenii și am plecat să vedem poveștile noastre, adunate în cadrul unui film pentru întreaga familie, Peter Rabbit. Adică eu, chiar eu!


Noi suntem protagoniștii unui film de animație care s-a lansat astăzi 30 martie 2018 în cinematografele din România, prezentat de InterComFilm.



Mă uit la filmulețul meu și constat că sunt simpatic.... Nu credeți?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu