cluc24

miercuri, 28 martie 2018

Farmecul reîntâlnirii


Unde sunt...

Sicriul este coborât în groapă. Cu greu îmi rețin lacrimile care-mi inundă față. O pornesc agale spre ieșirea din cimitir. Mă oprește mama decedatei, care fără să-mi adreseze vreun cuvânt, îmi întinde un plic, după care pleacă. Nedumerit, deschid plicul și scot o scrisoare a fetei, pentru mine. O citesc și mă îngrozesc... Mă iubise, așa cum o iubisem și eu... dar niciodată nu ne-am declarat sentimentele reciproc. Fiecare și-a urmat propriul drum în viață, cu urcușuri și multe coborâșuri, mai ales pe planul iubirii. Teama de a ne declara iubirea a fost începutul sfârșitului Luciei...
O mână trage de mine ca să mă trezesc. Deschid ochii și mă sperii! Era femeia bărbat! Avea figura schimonosită....Tresar! Mă lovesc la cap și mă trezesc!
Totul a fost doar un vis... sau mai bine spus, coșmar. Lucia este o fată din grupul nostru de prieteni. Este băiețoasă și am un sentiment ... nesigur pentru ea. Dacă și ea gândește la fel ca mine? Oare visul nu este o premoniție care să-mi dirijeze viața, în așa fel încât să schimb viitorul?

O veste neașteptată

Mă uit la telefonul mobil care emite semnalul de primire al unui mesaj. Arunc o privire rapidă și mă bucur pentru că am recepționat o informație mult așteptată. Lucia, prietena mea din copilărie, revine acasă după un periplu pe la rudele ei din Canada. Încerc să mi-o imaginez cum arată după câțiva ani... Este greu. Ea a vrut să emigreze pe alt continent, dar mereu a fost incertă în luarea deciziei finale. În revin în memorie, imaginile ei de indiancă, când ne jucam împreună cu ceilalți copii din jurul blocului de-a Old Shatterhand și indienii. Lucia era mereu indianca mea, sora lui Winnetou!
Trebuie să mă pregătesc de revedere! Mi-e teamă să o sun, mai ales după coșmarurile din nopțile precedente. Fac o rezervare la un restaurant și-i trimit mesaj cu locul, data și ora de întâlnire. Oficial... ca în afaceri!
Am ales o locație total diferită de alte întălniri ale mele și mai ales, una cu adevărat fastuoasă.  Totul trebuie să fie inedit și diferit de alte întâlniri pe care le-am avut în trecut, cu alte fete. De fapt au mai fost doar două tentative, ambele eșuate.
La prima întâlnire, m-am speriat de persoana care venise, fiind machiată atât de strident, de ziceai că a fost bătută continuu, câteva zile la rând. La a doua întâlnire am rămas uimit, de limbajul fetei, astfel că am fost sigur că trebuie să-i dau un număr de telefon fals.

Întâlnirea romantică

De mic, am fost învățat să fac cadouri. La fiecare întâlnire pe care am avut-o cu o fată, i-am oferit flori. Pentru Lucia, florile par o banalitate. Ceva totuși, trebuie să iau cadou... Dar ce?
Fără să am vreo idee, o pornesc agale spre magazinul din apropierea restaurantului. Dau un ocol pe la mai multe raioane și mă opresc într-un loc unde erau multe doamne și domnișoare. Acolo sigur găsesc ceva. Este un magazin de cosmetice. Pătrund în interior cu puțină teamă, exact ca-n prima zi de școală. Mă învârt o perioadă de timp în jurul standurilor și o domnișoară vânzătoare se apropie de mine, văzându-mă neajutorat:
-          Vă ajut?
-          Aș vrea eu... dar nu știu...
-          Ce doriți?
-          Dar ce se întâmplă pe aici?
-          S-a lansat noua gamă Gerovital Beauty.
-          Da? Și ce este această gamă?
-          Este o gamă de produse care acoperă toate necesitățile unui machiaj complet.
-          Am priceput... Dar nu știu ce să cumpăr. Oare să fie ruj? Toate doamnele și domnișoarele folosesc! Ce nuanță aveți?
-          Avem Rujul cremos cu Acid Hialuronic, disponibil în 18 nuanțe, sau Rujul mat cu Acid Hialuronic în șapte nuanțe, iar Rujul lichid cu rezistență îndelungată este în cinci nuanțe.
-          Așa multe, spun dezamăgit... Credeam că sunt doar câteva culori.
-          Care-i culoarea preferată a soției dvs.?
-          Păi... cred... culorile războiului, de la indieni! – spun fericit, iar vânzătoarea se uită mirată la mine. Glumeam.... Poate ceva pentru ochi...
-          Avem creion dermatograf în patru nuanțe, kit de sprâncene...
-          Da... Înțeleg că aveți multe produse! Sunt gama Gerovital?
-          Da. Aceste produse sunt disponibile doar in magazinele de brand Gerovital și Farmec și în magazinul online www.farmec.ro


-          Am auzit de aceste produse.
-          ....
-          Nu știu ce să cumpăr... Este prima întâlnire cu domnișoara, nu cu gama Gerovital Beauty – spun eu. Mă duc să văd ce culoare folosește Lucia și revin!
-          Bine...  – spune vănzătoare privind zâmbitoare spre mine.
Arunc o privire asupra ceasului și mă sperii! Am întârziat! Alerg repede spre restaurant, unde când să intru, aproape că mă ciocnesc cu un castron de ciorbă, plimbat de un chelner. Îmi cer scuze și mă adresez fetei de la recepție:
-          Am o masă...Numărul...
-          Da... numărul 6... Poftiți!
-          Mă descur – spun grăbindu-mă spre masă.
Când ajung la masă, mă opresc și mă pregătesc să mă întorc:
-          Mă scuzați domnișoară! Cred că am identificat greșit numărul mesei. Eu am 6 și cred că aceasta este 9.
-          Da... Ai rămas la fel de comic – spune domnișoara cea superbă, ai cărei ochi ieșeau în evidență având același contrast ca și rochia. 

Întâlnirea romantică

După acele cuvinte transmise de frumoasa domnișoară, mi-am dat seama că era Lucia. Nu o văzusem niciodată în rochie iar machiajul ei îi schimbase total fizionomia. Am crezut că este o concurentă la Miss World. Ne-am strâns mâinile după care ne-am îmbrățișat. În momentul în care mă pregăteam să iau loc, ciorba și chelnerul poznaș, tocmai treceau din nou pe lângă mine.
Am început să o privesc cu interes, iar Lucia zâmbea:
-          Ai rămas hipnotizat!
-          Nu știu... Ce gânduri ai? Cât rămâi? Mai pleci? Cu ce produs te-ai machiat!
-          Hey! Multe întrebări!
-          Da... normal. Deci?
-          Vreau să rămân în țară, iar machiajul... am trecut de la acuarelele din copilărie la gama Gerovital Beauty.
-          Da. Ai renunțat la pensulă pentru un creion dermatograf.
-          Așa este. Văd că te pricepi.
-          Da. Știu că au patru nuanțe din acest produs. Este frumos vișiniul, se asortează cu îmbrăcămintea!
-          Hey! Mă uimești! – spune veselă Lucia, continuând apoi mai tristă – soția ta este fericită că te pricepi, probabil ea te-a învățat.
-          Nu... Nu am pe nimeni...încă – spun eu, privind cum reapare zâmbetul pe fața ei.

 Epilog

Vânzătoarea de la magazinul de cosmetice îmi împachetează cadoul și zâmbește. De la ea am învățat multe astfel încât am reușit să o surprind pe Lucia cu produsele de machiaj cumpărate pentru ea.
Lucia preferă nuanțele de vișiniu și este normal, ca și în acest an, să-i cumpăr cu ocazia aniversării căsătoriei noastre, un Ruj cremos, normal,  cu nuanță vișinie.

O pornesc spre casă, dar mă strigă vânzătoarea. Uitasem bilețul cu necesarul de cumpărături.... Mereu îmi fac câte o listă, că nu se știe ce apare... de cumpărat de la piața de legume, nu din magazinul pe care-l părăseam, fericit.
Farmecul unei femei nu stă doar în machiaj, ci și în feminitatea ei, care trebuie pusă în evidență. Viața este frumoasă și merită trăită din plin!

Acest articol a fost scris pentru Spring  SuperBlog 2018, în speranța că orice coșmar poate deveni un vis și o realitate frumoasă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu