cluc24

marți, 27 martie 2018

Idei de papioane pentru barbati


Comunicarea prin vestimentație

După cum este unanim acceptată, ideea că comunicarea este cheia reușitelor din viață, la fel și ținuta vestimentară este un punct forte în cadrul acestei comunicări.Comunicarea verbală indiferent de situație, este însoțită de componentele comunicării nonverbale.
Comunicarea vizuală are un puternic impact emoţional asupra celor cărora li se adresează. Prin canalul vizual se comunică diferite sentimente care stau la baza diverselor alegeri făcute de public. Comunicarea vizuală are o funcţie persuasivă ce descrie efectul unui mesaj asupra destinatarului. Prin imagine se generează efectele caracteristice unui tip de cod specific. Printr-o imagine se pot transmite multe informaţii, fără a fi nevoie de un anumit suport de cuvinte.
De la instinct şi intuiţie, intelectul uman s-a dezvoltat prin cunoaştere şi comunicare. Imaginile prezintă anumite semnificaţii care generează în mintea omului diferite relaţii şi raporturi care se transformă în diverse expresii specifice pentru comunicare.
Hainele, reprezintă un simbol al identităţii personale și sociale. Moda şi înfăţişarea sunt două aspecte foarte importante care dirijează cursul vieții și contează foarte mult modul în care ne îmbrăcăm, în care ne aranjăm părul, silueta, trăsăturile feţei, talia, greutatea, deci modul de etalare a propriilor trăsături caracteristice.
Bărbaţii, ca și femeile sunt interesaţi şi de mesajul pe care îl emite fiecare persoană prin înfăţişarea sa exterioară,  prin care “transmite” diferite păreri.
Haina pe care o purtăm, arată ceea ce vrem să transmitem oamenilor, prietenie, distanţare, deschidere, rigiditate, iar toate acestea ţin şi de atitudinea pe care persoana o are în momentul în care o poartă.

Papioanele

Papionul a fost din cele mai vechi timpuri un element clasic în vestimentatia festivă a barbatilor.
Această istorie a papionului începe din urmă cu peste trei secole, din perioada unor mentalități care tindeau spre idei inovatoare și moderniste ale acelor vremuri îndepărtate.
Prima documentare istorică a existenței papionului este din perioada razboaielor prusace din secolul al XVII-lea, când mercenarii de origină croată purtau eșarfe la cămăși, in jurul gulerului pentru a-l menține inchis in partea din fata. Francezii au denumit acest obiect, după croați și astfel a apărut : cravata..
La noi în țară, primul purtător notoriu de papion în anul 1990, a fost Ion Rațiu, politician și reprezentant de marcă al Partidului Național Țărănesc.
De atunci, mulți au descoperit că papionul este singurul accesoriu care face diferența  dintre un gentleman și un bărbat care este doar îmbrăcat elegant. Papionul are o utilizare și întrebuințare mai restrânsă, pentru că cravatele sunt folosite chiar și de bussines-man.
Cele mai trainice și sobre papioane, de culoare neagră, dateaza din anul 1886, când Pierre Lorillard a propus costumul ca o alternativa pentru fracul purtat cu papioane albe..
În prezent culorile si modelele de papioane sunt într-o nouă și continuă etapă de progres. Acest accesoriu poate fi fabricat din orice material textil, dar de cele mai multe ori se prefera matasea, bumbacul sau amestecuri din țesături.

Alegerea papionului ideal

Câteva idei de papioane pentru barbati  pot fi găsite pe siturile specializate.
De la papioanele clasice până la cele moderne, acestea se găsesc  în mai multe variante și modele.
Orice s-ar spune, se știe că papionul original este de culoare neagră. Papionul negru Alcott, realizat din poliester cu dimensiuni de 12x7 cm este ideal pentru evenimente mondene: recepții de afaceri, nuntă și chiar pentru botez.

Papionul negru-argintiu din poliester și metal oferă distincție posesorului. Având lungimea de 12x7 cm, acesta vine la set cu butoni și batistă, de același model.


Pentru un stil mai aparte, se poate folosi papionul realizat din piele ecologică și poliester, produs de Georj. Acest papion are dimensiunile de 11,5 x 6 cm. Nu arată ca un produs indispensabil pentru gentlemani?



Sau acest papion pentru mire? Doar este o ocazie speciala, unica...




Trebuie menționat că imaginile au fost preluate de pe un site dedicat acestor produse, de la Onore, unde livrarea este rapidă iar plata se face fie prin ramburs, fie cu cardul. Dacă produsul nu corespunde cerințelor se poate returna in 30 de zile și banii se înapoiază. Orice comandă peste 130 de lei are livrare gratuită.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu