cluc24

miercuri, 14 martie 2018

Ieftin... ieftin... dincolo era mai ieftin!


Gata, nu mai am pace! De când am achiziționat un teren și am început să căutăm materiale pentru construcția locuinței, ne-am înmulțit în familie, alături de noi fiind stressul și agitația.
Deoarece costurile pot fi ridicate, ne-am hotărât să facem un tur pe la magazinele de bricolaj și de construcții din oraș. Avem doar cinci magazine mari, poziționate apropiat, două câte două, însă spre marginile orașului, iar al cincilea magazin este în direcție total diferită...
Ne-am făcut o listă de materiale necesare pentru a putea efectua lucrările și am pornit la drum. Normal, soția mea, nu m-a lăsat singur. Am intrat în primul magazin și am început să notăm prețurile. Mi se păreau scumpe. La un moment dat, soția mea îmi arată o baterie sanitară și zice:
-          Uite, este la jumătate din prețul pe care l-ai plătit la magazinul de lângă bloc!
-          Cum?!
Mă uit atent și constat că avea dreptate. Verific modelul, eticheta, codul, dar sunt identice cu cel pe care-l montasem cu o zi înainte, în baia din apartamentul unde locuim momentan. Oftez. Deci produsele de aici nu sunt scumpe, doar mi se pare.... sau depinde cu ce le compar! Înainte de plecarea din magazin, întrebăm și de transportul mărfii. Aflăm că ne va costă în funcție de marfă și de cantitatea cumpărată.
Ne deplasăm la următorul magazin, cel de alături și constatăm o diferență sesizabilă de prețuri. Unele produse sunt mai ieftine, altele mai scumpe. Transportul este la același cost, indiferent de ceea ce cumpărăm.
.Ajungem și la magazinul meu preferat, din celălalt capăt al orașului. După o scurtă privire în jur, acest magazin devine indezirabil: prețuri mari, personal.... Caut pe cineva ca să cer o informație.... Pauză, dar nu de cafea și de mult... timp. Mă duc la recepție și doamna de acolo, solicită prin microfonul de la stație, un reprezentant de la sectorul construcții. Asteptăm.... Cred că și acum încă asteptam, dacă rămâneam în magazin!
Ultimele două magazine fizice ne-au scos peri albi... soției, mie nu că am chelit....
Ajunși acasă, ne-am uitat peste tabelul cu prețuri. Acestea erau total diferite, de la magazin la magazin. Dacă într-un loc, găseam un produs mai ieftin, următoarele trei materiale, erau mai scumpe. Am selectat produsele cele mai ieftine și cele mai scumpe, făcând un calcul. Era imensă, diferența, dar nu și calitatea. Am făcut un bilanț pentru magazinul cu produsele majoritare mai ieftine dar, totalul pentru întreaga listă era mult peste suma valorilor minime ale produselor. Cu această experiență am ajuns din inginer, un bun contabil!
Să le cumpărăm din mai multe locuri? Nu era o idee bună, deoarece plăteam transport pentru mai multe magazine, care să livreze produsele solicitate!
Obosit după o zi de călătorii prin magazine, mă asez la calculator ca să mă relaxez. N-am reușit să pun nici o așa zisă „cărămidă la fundația locuinței”...
Vizionez un film, în care, după primele secvențe apare un cuplu care se mută într-o locuință nouă, imagini care mă afectează emoțional, dar în același timp îmi dau idei.
Renunț la vizionarea filmului și încep să caut materialele necesare, pe internet. Descopăr o varietate de produse și de prețuri. Pănă la urmă caut să văd unde este mai ieftin și găsesc un magazin online.


Navigând pe site ajung la o pagină cu recenzii video care-mi întăresc ideea că am găsit soluția optimă. Nu găsesc prețuri pe site și presupun că se fac oferte personalizate. Caut datele de contact și apelez telefonic compania. Până să mă dezmeticesc, deja se aude o voce la celălalt capăt... care nu era soția mea din camera alăturată, ci consultantul de la magazinul online.
Compania găsită este distribuitor autorizat al mai multor producători și are prețuri unice, cu discounturi specifice de la colaboratorii lor. Toate produsele comandate sunt livrate acasă, direct de la producători..
Îi explic consultantului ceea ce doresc și mai ales, îi comunic că am nevoie de aceste materiale, în provincie, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru ei. După ce-mi expun ideile, mi se oferă mai multe variante de produse, calitative și cu prețuri mai mult decât accesibile, la toate în general și la produsele pentru amenajari exterioare, în special.
O chem și pe soția mea ca să cădem de acord asupra dorințelor comune legate de materialele necesare la amenajari interioare.



După ce cădem de acord asupra necesarului de material, efectuez comanda și întreb dacă mă pot ajuta și cu oferte de materiale pentru instalatii electrice, instalatii termice și instalatii sanitare. Dacă încep șantierul, să finalizez tot ceea ce ne dorim, mai ales că ne încadrăm în buget, cu transport cu tot.
Dup ce primesc factura, încep să compar prețurile cu cele găsite în magazinele fizice, deși aș putea spune că acestă comparație este una între mere și pere, produsele fiind de la producători diferiți.
Categoriile de produse comune, în mediul online și  în magazinul fizic, sunt în avantajul primilor. Gata, nu mai stau pe gânduri și demarez investiția, anunț executanții lucrărilor și continui satisfăcut, să urmăresc filmul, conștient că nu am pierdut degeaba o zi liberă!
Oare nu pot achizționa și materialele necesare ca să-mi montez geamuri din tamplarie PVC, în actuala locuință? Să vedem....


           Acest articol a fost scris pentru concursul Spring SuperBlog 2018.



3 comentarii:

  1. Noi ne-am pacalit la preturi chiar cu firma care ne-a facut instlatia pentru central termica. A avut adaos mare pe material.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am crezut dar super tari si originale recenziile clienților )

    RăspundețiȘtergere