cluc24

sâmbătă, 9 iulie 2016

Alergând prin viaţă


Băiatul priveşte în jur. Vede că lumea este preocupată şi acesta dispare grăbit, din peisajul familiei. Ajunge lângă prietenii săi şi fără să-şi adreseze vreun cuvânt, o pornesc în ritm alert spre locul de joacă. Înainte de a păşi spre zona verde, destinată lor, acestia se abat din drum, urcând vitezeşte într-un copac, de lângă o grădină şi încep să-şi îndese fructele, atât în gură cât şi în buzunare. După câteva momente se aude vocea unei femei. Băiatul şi prietenii săi, sar din pom, direct în faţa bătrânei care le arăta un polonic, pornind în sprint spre gardul abia escaladat, sărindu-l.
În seara respectivă, băiatul a fost muştruluit de către familie. A doua zi, cu toţii reveneau la oraş, pentru că începea şcoala.

Ceasul indică o ora matinală, mai ales pentru băiat. Acesta îşi ia ghiozdanul, salută pe bunici şi fuge spre şcoală. Ajuns în curte, participă la alegerea echipelor de fotbal, a terenului şi a loviturii de începere. Mingea intră în acţiune….
Profesorul priveşte pe geam la elevii săi, conştiincioşi, care au venit cu o oră mai repede….

Duminică. Soarele răsare, iar băiatul împreună cu părinţii, ţinând în mâini câte o bicicletă, se îndreaptă spre pădure. Acolo se reîntâlnesc cu mai multe cunostinţe. Îşi împărtăsesc impresiile săptămânale şi apoi continuă călătoria pe două roţi.

Bărbatul priveşte în jur. Se pregăteşte să plece cu prietenii pe munte. Se cântăreşte şi zâmbeşte. Avea un week-end plin. Pleca cu colegii la o staţiune. Acolo urmau să facă escalădări şi să se plimbe ca nişte turişti normali, pe tiroliană.

Bărbatul se întinde în pat, auzindu-se trosnituri, atât ale încheieturilor proprii cât şi ale patului. Se ridică cu greu. Porneşte televizorul şi-şi pregăteşte micul dejun, copios. După aceasta o ia încet spre piaţă, gâfâind. Obosise. Îi lipsea antrenamentul, nu cel de piaţă ci cel de mişcare. Se strecoară cu greu prin zonă şi revine cu plasele încărcate, acasă. Era duminică şi-şi pregătea cele necesare pentru nouă săptămână de lucru. Ajuns acasă, se urcă pe cântar şi se încruntă. Se dă jos cu greu. Se gândeşte că alimentaţia este de vină pentru obezitatea lui…

Fiecare persoană are un trecut, un prezent şi un viitor. Contează să reţinem experienţa trecutului şi să privim spre viitor prin prisma faptelor prezente.
De ce renunţăm la sport, în momentul când înaintăm pe calea vieţii? Ne pronitem că mergem la sala de fitness, dar nu reuşim nici măcar să facem câte o plimbare seara. Mâncăm ce apucăm şi apoi descoperim că devenim atât de sedentari, că cea mai lungă deplasare a noastră, în viitor, va putea fi drumul până la frigider!

Când eram mici, alergam ca nebunii şi eram sănătoşi, voioşi! Putem spune că nu avem unde să ne testăm puterile, ca în copilărie când eram în veşnică competiţie cu colegii.
Din acest motiv există caravana “Mişcarea face bine” care este un festival sportiv, fiind la a sasea ediţie şi se desfăşoară în trei oraşe: Bucureşti, Braşov şi Mamaia.
În data de 9 iulie, va avea loc în Piaţa Sfatului din Braşov, între orele 9.00-21.00, festivalul sănătăţii! Cei mai buni instructori din ţară şi străinătate vor oferi indicaţii şi suport tehnic pentru curse de biciclete Real Ryder, step aerobic OnceCore, Zumba, Training Boot şi mult pasionatul fotbal Shooting Gate. Copiii pot învăţa tehnici de mers cu bicicleta, regulile de circulaţie în poligonul Kids Bike School.
Şi pentru a nu alerga după cai verzi pe pereţi, se poate participa la crosul caritabil UpDown Run: cros de 4 km şi/sau de 7 km…. Alergare şi sănătate. Mişcarea face bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu