cluc24

joi, 23 martie 2017

Oportunitatea de a călători în viitor...

Nu oricine are posibilitatea de a călători în timp, revenind apoi în prezent. De multe ori ne gândim ce bine ar fi să ne vedem viitorul, pentru a decide prezentul. Acest lucru este posibil, dar numai în învățământ. Elevii pot vedea cum ar arată viitorul lor dacă ar studia în străinătate.

Învățământul, încotro?

Societatea trebuie să evolueze pentru a putea oferi un viitor mai bun și mai sigur membrilor care facv parte din ea. Specialiștii în sociologie consideră că o economie sănătoasă și facilă se poate obține dacă se pun bazele a trei direcții de dezvoltare: sănătate, învățământ și turism. Chiar dacă sunt trei direcții de dezvoltare, învățământul este pilonul de bază al dezvoltării economiei și a societății.
Fără învățământ nu putem avea nici medici pregătiți, nici alți specialiști pentru diferite domenii de activitate. Deci învățământul este domeniul principal în care trebuie realizate investiții financiare și umane.
Din păcate, cei mai mulți specialiști aleg să părăsească țara pentru a evolua peste hotare. Unii reusesc să-și demonstreze capacitatea și abilitatea în domeniul în care s-au pregătit, dar alții evoluează profesional în alte meserii, profesii mult diferite. Oamenii se adaptează după principiile vieții deși uneori ceea ce și-au dorit, nu corespunde realității.
Sanșe mai mari pentru evoluția profesională o au cei care își fac studiile în străinătate, urmând să presteze munca pentru care s-au pregătit, tot acolo, având astfel o anumită continuitate.

Studii în străinătate

Uneori este greu să studiezi departe de casă, atât prin prisma culturii diferite, a percepțiilor oamenilor cât și din cauza greutății de exprimare într-o lume și limbă străină.
În sprijinul celor care doresc să-și continue studiile în străinătate, vine EduTabere, o platformă online care oferă suport pentru testarea modului de adaptare în cadrul unor
instituții de învățământ internaționale. Acest program de învățământ este o variantă de testare a tinerilor pentru a se obișnui atât cu sistemul de învățământ de acolo cât și cu atmosfera de studiu corelată cu viața din zona respectivă.
Una dintre multiplele variante oferite de platformă este tabăra de la Saint Josephs din Oxford . Cine nu a auzit de Oxford, rivala celor de la Cambridge? Este o rivalitate  benefică, care nu este în detrimentul nimănui, fiind doar o luptă pentru autodepășire a studentului cu el înșuși și cu lumea înconjurătoare.
Așa cum peste 98 % dintre tabere oferite de platformă,se desfășoară în campusurile universitare și aceasta are acest avantaj major.

Ce oferă tabăra de la St. Josephs, Oxford

Această tabăra se adresează grupurilor de copii de la 14-17 ani. Ei vor locui în campusul universitar unde vor parcurge în limba englezî cursuri de 20 sau 36 de ore săptămânal, îmbinând în mod armonios programul academic cu cel recreativ. Tânărul participand reusește să-și facă o imagine perfectă despre ceea ce înseamnă studiul în străinătate. Perioadele câd se realizează aceste tabere sunt la alegere într-una dintre lunile de vacanță dorite: iunie, iulie sau august. În cadrul acestei tabere se poate învăța atât limba engleză cât și anumite materii specifice.
Facilitățile oferite de această instituție de învățământ situată în cartierul Cowley din Oxford sunt multiple: bibliotecă proprie, piscină, sală de sport, clase spațioase dotate, laboratoare de informatică și stiințe. Accesul la internet este prin WI-FI, având semnal și la sala de mese sau în grădina exterioară, dar și in magazinele care se află în locație.
Participanții la tabără sunt cazați în modernul campus Crescent Hall, aflat la doar cinci minute de plimbare de la locul desfășurării activității. Camerele sunt individuale și grupate câte sase, acestea formează un apartament care este dotat cu două băi și două toalete.
Relaxarea este la ea acasă putându-se realiza plimbări cu barca, tururi pietonale, activități sportive sau artistice. În zilele de sâmbătă se organizează excursie de o zi, iar pentru a fi în ritm sportiv, miercurea se parcurg trasee mai scurte, de o jumătate de zi.

Cui nu i-ar plăcea să viziteze Londra, Windsor, Blenheim Palace sau Cotswold Wildlife Park și în același timp să-și testeze intuiția, având o asemenea oportunitate: studii constructiv printr-o vacanța relaxantă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu