cluc24

marți, 20 septembrie 2016

Un concediu sigur...


Georgică și Vasilică o pornesc spre mare. În sfărșit a venit și mult râvnitul concediu. Georgică, băiat cumpătat, își făcuse bagajele din timp, în timp ce soția lui Vasilică, înainte de a pleca cu mașina, mai alerga cu unele obiecte care le erau utile și necesare.
Vasilică ofta mereu, iar soția lui îl bombănea pentru faptul că nu se implica în treburile familie. Georgică era relaxat deoarece era conțtient că-și calculase totul din timp..
Drumul până la mare a fost obositor și anevoios. Noroc că au scăpat de  coloanele de mașini, care erau concentrate pe sensul opus. iar  drumul a fost liber... la distracție.
Ajunși la hotel, cei doi se grăbesc să se cazeze pentru a beneficia din plin de facilitățile concediului. Camerele aveau vedere spre mare. Puteau să stea în cada de baie, având priveliiște spre mare...
Plaja era aglomerată dar cei doi reusesc să-și facă drum spre mare, apropiindu-se cât mai mult de ea. După ce se asează linistiți la soare, încep să simtă și ei vacanța. Doi bărbați, aflați la o distanță de aproximativ un metru de ei, încep să discute cu voce tare:
- Nu mi-am găsit mașina.
- Dar cum să o fure din fața hotelului!
- Nu-mi imaginez. Parcarea nu este a hotelului deci ei au scăpat de orice vină.
- Nu este păzită.
- Poliția încă cercetează. Dar o mașină este mare, nu se poate ascunde – oftează unul dintre ei. Concediul e devenit un coșmar.
Vasilică simte că-l apucă nervii. Devine stresat. Georgică se relaxează cu o bere. După câteva minute, Vasilică se ridică în picioare și i se adresează lui Georgică:
- Hai să stăm pe rând, de pază la mașini!
- Poftim? – întreabă Georgică, aproape înecându-se cu berea.
- Ai auzit că se fură mașini.
- Și?
- Le putem bot în bot şi doarme câte unul dintre noi în mașină!.
- Stai calm. Eu am un sistem de monitorizare GPS.
- Păi ce are direcția de deplasare cu furtul? Să știe hoții pe unde să dispară?
- A, nu. Este o aplicație Nexus GPS Tracking. Are o interfață online prin care monitorizează autovehiculele. Le folosește și compania unde lucrez, având date complete despre flota de mașini.
- Nu înțeleg!
- Dacă o fură, o identific ușor, găsind traseul pe care l-a parcurs.
- Interesant! Vezi totul online...
- Prin acest program mi-am stabilizat costurile de combustibil. Noroc cu aplicația, că era să plec la drum fără rovignetă! Alarma de la aplicație mi-a adus aminte. Acum am setat și data expirării reviziei, a ITP-ului. Deci pot sta liniștit.
- Chiar funcționează? – întreabă sceptic Vasile.
- Da. Nexus Electronics este o companie româneasca care se axează pe dezvoltarea aplicațiilor software de monitorizare.Pe lânga localizare GPS are și monitorizare.
- Cred că trebuie să-mi cumpăr și eu... Mașina o parchez pe o stradă lăturalnică și merg de câte două, trei ori să văd dacă totul este în regulă cu ea.
- Faci plimbarea de seară!
- Cât bombăn... La noi sunt singurul care mă ocup de mașină. La tine conduce și soția ta.
- Da... Dar îi cam place viteza... Noroc cu sistemul de monitorizare că-mi trimite notificări cu excesele ei. Deja are în reflex, ca atunci când primește apel de la mine, să reducă viteza!Văd şi traseul ei detaliat...dacă trece pe la Mall! - continuă şoptind Georgică
- Atunci tu stai liniștit.acum.
- Rezolvăm și la mașina ta. O bagi în perete și eu o pun lipită de a ta. Dacă vor să o fure, trebuie să treacă de aplicația mea!
- Da...da...
- Hai să ne relaxăm, că doar suntem în concediu!
- Acum simt și eu.... – spune Vasilică fericit.
- Cu Nexus își asiguri concediul de vis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu