cluc24

luni, 21 noiembrie 2016

Deplasarea...


Orașele devin tot mai aglomerate dar nu atât din cauza locuitorilor cât a mijloacelor de transport. Uneori traficul devine infernal iar șoferii pierd timp prețios așteptând fluidizarea circulației. Dacă între timp intervin și fenomene perturbatoare, gen accidente, neglijențe în deplasare, acest timp devine mult mai mare ,influențând activitatea mai multor persoane.
Evoluția societății și a tehnologiei a impus noi tehnici și strategii pentru modernizarea existenței umane. De ce nu am simplifica și transportul? Mașinile poluează atmosferă iar tendința ecologiștilor este de a impune anumite restricții. Nu toți oamenii se pot deplasa cu bicicleta din diverse motive...
Metroul, acolo unde există, prezintă avantaje dar numai în afara orelor de vârf. Pentru a scăpa de agitația și aglomerația de pe străzi, nu este suficientă dirijarea oamenilor sub pământ și trebuie folosită și calea aerului.
Cum ar fi ca transportul în comun din oraș și între regiuni să se realizeze cu mici avioane? Dacă nu există pista de aeroport se pot folosi telecabine.Acestea se deplasează pe cabluri electrice, având stații în fiecare cartier iar deplasarea va fi una mult mai ușoară.Ar exista stații unde călătorii urcă cu liftul, ajungând pe o platformă de unde îi preia telecabina și-i transportă pe calea aerului, în locația dorită, putând admira și priveliștea.
Până la inventarea teleportării și apariția acestor telecabine, se poate folosi aplicația Uber pentru o deplasare urgentă în București sau Cluj. Această aplicație telefonică are un buton prin care se face o comandă pentru mașină, la adresa dorită, iar șoferul cel mai apropiat, vine cu mașina personală și preia solicitantul. Cursa se achită cu cardul. Dacă solicitantul înscrie un prieten în aplicație, acela are prima cursă gratuită. După ce realizează această cursă, cel care i-a oferit privilegiul aplicației, cel care l-a înscris , primește la rândul său o cursă gratuită. Cei care aduc 100 de prieteni în aplicație, pe lângă cursele gratuite câștigă automat un iPhone 7. Deci ...
Oricum, peste o sută de ani, transportul va fi mult mai simplu, se va realiza doar prin puterea gândului. Deci trebuie să fim atenți, pe lângă ceea ce ne dorim și la ceea ce ne gândim... că putem ajunge acolo într-o clipă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu