cluc24

duminică, 17 septembrie 2017

Printre serpentine

Călătorind prin lume descoperi tradiția, istoria și încerci să te identifici, ca națiune, în context cultural. Cultura împreună cu comunicarea definesc existenţa umană şi reprezintă un simbol al omului, al credinţei acestuia.
Comunicarea este realizată prin mai multe metode, iar o bună parte a acesteia se realizează prin imagini.
Din dorința de a promova Romania mai puțin umblată și uimitoare prin ceea ce are de oferit turiștilor români și străini, SIXT New Kopel a lansat în 2016 #AlwaysYesToRomania, care reprezintă o provocare adresată atât turiștilor români cât și turiștilor străini, de a descoperi locurile mai puțin umblate ale țării noastre, oferind facilitățile dorite prin ceea ce compania realizează în mod profesionist, servicii de  leasing operațional, rent a car, vânzare de mașini second hand sau noi și service auto.
SIXT Rent a Car,  inchiriază autoturisme care sunt folosite de clienți pentru a face scurte deplasări sau chiar, concediul complet. Această companie încurajează călătoriile pe meleagurile României, prin programul Always Yes To Romania.
În cadrul acestui proiect, am reușit și eu să străbat Transfăgărășanul pe îndelete, putând remarca încă o dată, dacă mai era nevoie, frumusețea țării noastre.
Mi-am adunat echipa, adică soția și prietenii și am pornit într-un mini-concediu perfect și relaxant.
Primul popas a fost la Cascada Bâlea, unde am stat în cort, am hoinărit prin pădure, urmăriți de teleferic.

 


A doua zi am pornit spre Lacul Bâlea unde, în plină vară toridă, ne-am jucat cu zăpadă. Frigul de acolo, ne-a îndemnat să ne apropiem de civilizație pentru că mai aveam nevoie de timp până la venirea iernii....

Străbătând astfel două zone istorice, Muntenia și Transilvania, am traversat Transfăgărășanul, admirând peisajele mirifice. Multitudinea de serpentine nu ne-a speriat dar ne-a făcut să fim atenți la drum. Cei peste 2000 de metri altitudine și 92 de km lungime ai Transfăgărășanului ni s-au părut mult mai puțini, din cauză că am avut ce admira.


Din păcate, datorită riscurilor de avalanșa, această zonă poate fi străbătută doat în perioada iulie – octombrie, aferentă fiecărui an. Este mult prea frumos pentru a nu fi străbătut, chiar dacă este un tranzit între Sibiu și Pitești.

Să ne vizităm țară, să ne identificăm cu ea, cu frumusețile, tradițiile și cultura noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu